ЄС зіткнувся з особливою "концентрацією криз": Експерт вказав на гіркий урок для України у питанні безвізу (відео)

Україна має всі підстави для того, щоб розраховувати на безвізовий режим, але вона настільки затягла з виконанням домашнього завдання, що потрапила в самий турбулентний період в історії ЄС, коли відбулася концентрація безпрецедентних кризових явищ.

Ілюстрація:DT.ua

Незважаючи на те, що Україна має всі формальні підстави для отримання безвізового режиму з Євросоюзом, найкращий час для такого рішення упущено, оскільки ЄС зіткнувся з особливою "концентрацією криз". Таку думку в прямому ефірі Обозревателя висловив перший заступник директора Інституту світової політики Сергій Солодкий, передають Патріоти України.

Експерт визнав: "Всі технічні критерії, які Україна повинна була виконати, вона виконала". Але, роблячи чергові заяви про "швидке" отримання безвізу, українська влада "бере на себе занадто багато". Солодкий пояснив: в сьогоднішній ситуації від України вже нічого не залежить.

Експерт зауважив, що, говорячи на цю тему, президент України Петро Порошенко фактично "повторює помилки своїх попередників" - Віктора Ющенка і Віктора Януковича, - які "мало не щороку обіцяли безвізовий режим". Різниця полягає лише в тому, що Ющенко і Янукович не мали навіть формальних підстав для подібних заяв, оскільки мова про виконання "домашнього завдання" Україною при їх президентстві не йшла.

"Петро Олексійович має рацію в тому, що Україна має всі підстави для того, щоб розраховувати на безвізовий режим, але Україна настільки затягла з виконанням домашнього завдання, що потрапила в період, можливо, самий турбулентний в історії ЄС, коли відбулася концентрація безпрецедентних кризових явищ. Brexit, криза мігрантів, нідерландський референдум, не кажучи вже про зростання популярності правих екстремальних політичних рухів і партій", - констатував Солодкий.

"Україна прогавила момент. Це гіркий урок", - заявив він. "Українці давно стали реалістами. Тепер треба і владу привести до такої безілюзорності в сприйнятті зовнішнього світу", - переконаний експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...

Ігнорують усі бойові посібники: Росія змогла би захопити Україну, якби слідувала власній доктрині, - експерт

неділя, 5 травень 2024, 20:00

Росія досі не змогла загарбати усю Україну, попри значну перевагу в чисельності людей та озброєнь. Одна з причин цього полягає в тому, що російська армія ігнорує власну доктрину та офіційні посібники щодо тактики ведення боїв. Про це виданню Business I...