Європарламент розпочинає процедуру покарання Угорщини

Євродепутати поставили під сумнів дотримання прав та свобод людини угорським урядом.

Європарламент. Фото: market.korupciya.com

Доповідач комітету Європарламенту закликає євродепутатів розпочати процес проти Угорщини, який може призвести до санкцій, включаючи тимчасову втрату права голосу в Раді ЄС, повідомляють Патріоти України з посиланням на ЄП.

Члени комітету у четвер обговорювали ситуацію в сфері демократії, верховенства права та основних прав у Угорщині. Доповідач з цього питання Джудіт Саргентині представила проект пропозиції комітету, в якому закликала Раду визначити, чи існує чіткий ризик серйозного порушення Угорщиною цінностей, на яких заснований ЄС.

Саргентині зазначила, що "угорський народ більше не може розраховувати на основні права, які ми вважаємо само собою зрозумілим на решті території Європи". "У Європі ми беремо на себе зобов'язання поважати людську гідність, свободу, демократію, рівноправність, верховенство права та прав людини. На жаль, угорці не можуть бути впевнені, що їхній уряд буде чесним і рівним", - додала вона.

"Я не можу запропонувати жодного іншого висновку, ніж закликати до активації статті 7. Ми повинні встати за угорський народ, права якого були підірвані", - підсумувала Саргентині.

Комітет буде голосувати за проект пропозиції в червні. Після цього звіт буде поставлений на голосування у парламенті у вересні. Для затвердження документ мають підтримати дві третини голосуючих і абсолютна більшість депутатів, тобто щонайменше 376 голосів. Нагадаємо, Європейська комісія у грудні 2017 року вперше в історії вирішила розпочати санкційну процедуру за статтею 7 - проти Польщі через порушення верховенства права.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...