Євросоюз перерахував Україні 55 млн євро

Це другий і останній транш у рамках укладеного в 2014 році договору.

Європейський Союз перерахував Україні 55,125 млн євро. Це другий транш безоплатної фінансової допомоги ЄС в рамках Угоди про фінансування, яка була укладена у 2014 році між Кабміном України та Єврокомісією.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів України у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що гроші були надані після проведення Єврокомісією оцінки впровадження Україною реформ. Єврочиновники дивилися на покращення у сферах боротьби з корупцією, системи державних закупівель, сфері держуправління, реформування системи надання адмінпослуг і так далі.

У Мінфіні відзначають, що отримані кошти спрямовуються на фінансування видатків загального фонду державного бюджету України.

Відомство нагадує, що цей транш є заключним в рамках зазначеного міжнародного договору з ЄС. Перший транш у сумі 250 млн євро був отриманий в липні 2014 року.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк і Європейська комісія підписали угоду про надання Україні фінансової допомоги на суму 600 млн євро. Транш буде реалізований в рамках пакету підтримки, який становить 3 млрд євро.l

Опублікував: Михайло Векленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...