Ігор Смешко: "Патологічна жадібність еліт призведе до того, що вони будуть зметені" (відео)

Про це в ефірі каналу 112 заявив екс-глава СБУ Ігор Смешко.

«Наші політичні еліти повинні зрозуміти - якщо вони не розробити національну ідею і національну стратегію, дуже коротку, на кілька сторінок, якщо вони відкрито не підпишуть свою політичну долю під прозорою ідеєю побудови діючої демократії, потужного економічного суспільства, процвітання в країні і підвищення рівня життя населення, то вони будуть зметені. На жаль, народ інтуїтивно, змітаючи їх, може поставити ситуацію настільки гостро, що може виникнути загроза територіальній цілісності України », - зазначив він.

«Якість наших еліт, їх освіту, їх кругозір, їх патологічна жадібність не дає їм можливість зрозуміти, що порятунок і їх бізнесу, і їх самих залежить від двох головних речей. Треба народу чесно сказати, хто ми і куди ми йдемо, і покроково пояснити, що ми повинні зробити за рік-два-три. Треба негайно припинити знищувати середній клас. Треба боротися з бідністю. Треба негайно перестати нарешті красти », - порадив екс-глава СБУ.

Смешко підкреслив, що національну стратегію ніхто за нас не сформує. «Не треба ідеалізувати Захід - це не одне ціле. Їх еліти тільки зараз починають розуміти, що вони прорахувалися в оцінках Росії, а більшість населення дуже далеко від того, щоб вникати в наші проблеми - їх цікавить рівень життя, стабільність в їхніх країнах. І наше постійне апелювання про те, що хтось за нас розробить нашу національну ідею і стратегію виживання - утопія », - зазначив він.


Джерело
Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...