Ірина Геращенко назвала "блокадний марш" "мерзенним шапіто"

Про це віце-спікер Верховної Ради написала на своїй сторінці у Фейсбуці

"Блокадний марш", який пройшов у центрі Києва 19 лютого і переріс у сутички активістів з правоохоронцями, назвали "брудними провокаціями" в поминальні дні.

Таку заяву зробила у Facebook віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляють Патріоти України.

Свій гнів вона обрушила, зокрема, на депутата від "Самопомочі" Єгора Соболєва, який виступив ініціатором акції.

"Високочолі і дуже побожні ідеологи блокад і ті сидять у фракції севастопольського самозванця, лжеполковника, або як його там, але невже фракція, начебто ж європейська та інтелектуальна, проукраїнська, з купою нових осіб, розділяє це блюзнірство", - обурилась Геращенко.

Як зазначила вона, учасники акції влаштували "бійки і пародію на Майдан саме в поминальні дні, коли тисячі людей зібралися вшанувати пам'ять Справжніх". Але замість цього, тепер українське і світове телебачення транслює не "кадри нашої пам'яті та скорботи, а ось цих потішних".

Геращенко додала, що проблема блокади окупованого Донбасу ніяк не пов'язана з річницею розстрілів на Майдані.

Віце-спікер парламенту впевнена, що організатори та учасники акції, як би вони не ставилися до президента та уряду, "не мали права топтатися по пам'яті Справжніх і влаштовувати своє мерзенне шапіто саме в ці поминальні дні".

Як повідомлялося раніше, активісти блокади Донбасу вийшли на віче в центрі Києва. Вони хотіли розгорнути на Банковій намети, однак силовики їм не дали це зробити. У результаті виникла бійка.

Щонайменше 10 людей постраждали в сутичках, у тому числі і народний депутат Єгор Соболєв.

Нагадаємо, раніше Порошенко звинуватив учасників блокади Донбасу в тому, що вони шкодять країні і що через їхні дії, у зв'язку з браком антрациту, виникли проблеми з енергозабезпеченням низки міст країни.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомогу США зупинять. РФ атакує Польщу. Снєгирьов: буде операція на кордоні, - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 7:15

Російські спецслужби будуть намагатися використати ультраправі партії Польщі й Румунії, щоб заблокувати ділянки українського кордону і тим самим перешкодити передачі допомоги Україні від США. Агенти Кремля вже давно діють в сусідніх країнах. Більш того...

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...