Юридичне ноу-хау від Мін'юсту - це коли "ніхто ніколи не зможе оскаржити рішення" його ж комісії в судах України

Під гаслом благих намірів, а саме "боротьби з рейдерством", Комісію наділили небаченими повноваженнями

В Україні з'явився виконавчий орган, який може поставити під сумнів питання про власність приватного майна або майнових прав, пише "Народна правда", інформують Патріоти України.

У цивілізованих країнах світу право на власність є недоторканою і гарантується Конституцією. "Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним", - стаття 41-а Конституції України. Однак, схоже Конституція - не для новоспеченого органу під назвою "Комісія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації" при Міністерстві юстиції України.

Заступник міністра і не приховує своїх намірів: "Ми повинні забезпечити стовідсоткову гарантію для наших громадян, що рішення, яке прийме Комісія, ніхто, ніколи не зможе оскаржити в суді", - говорить чиновник.

Отже юридичне ноу-хау від Мін'юсту - це коли "ніхто, ніколи не зможе оскаржити рішення" його ж Комісії в судах України ... Цікаво, чи знає заступник міністра П. Мороз Конституцію України, яка недвозначно гарантує громадянам України право на судовий захист , яке, в свою чергу, він намагається нівелювати?

Така відверта нахабність і неповага до Закону з боку заступника міністра юстиції, очевидно, продиктована, безмежними і антиконституційними повноваженнями, які його Комісія отримала при міністерстві. Під гаслом благих намірів, а саме "боротьби з рейдерством", Комісію наділили небаченими повноваженнями: шість її членів протягом 30 днів можуть прийняти рішення про "незаконність дій держреєстратора", а потім та ж Комісія самостійно скасовує / вилучає дані про факт реєстрації приватного майна в системі Держреєстру з правом реєстрації майна на користь позивача.

Як це працює на практиці - мала неприємність переконатися дочка засновника фітнес-клубу "Софіївський" в Києві Ірина Рябченко та її паралізований батько. Раніше в ЗМІ з'явилося резонансне журналістське розслідування, щодо депутата Андрія Іванчука (однопартійця П. Петренка і за сумісництвом міністра юстиції) і його можливої причетності до "віджиму" фітнес-клубу "Софіївський", розташованого в центрі Києва.

Співзасновник фітнес-клубу Рябченко та її важко хворий батько стали жертвами низки банківських і фінансових махінацій, в результаті чого частина боргових зобов'язань їх фірми виявилася в руках партнера депутата Іванчука ( "Народний фронт"), а саме бізнесмена Артура Гранц. "Не дивлячись на те, що Гранц отримав право вимоги тільки на частину приміщень, в яких знаходиться клуб, він вирішив відібрати все .... Нам запропонували не боротися за майно, адже в судах і Виконавчій службі Мін'юсту вже все "вирішено ", - говорить Рябченко.

Одночасно до Держреєстру нерухомого майна незаконно вноситься новий власник нерухомості - це фірма Гранц - "БФ Груп". Директор цієї фірми Юрій Грищенко є помічником того ж народного депутата Іванчука. Раніше повідомлялося, що ресурси фірми "БФ Груп" використовувалися партією "Фронт змін", а пізніше "Народним фронтом"

Таким чином маємо ситуацію, коли народний депутат, безкарно відбирає майно у законних власників - жінки і її паралізованого батька, і "руками антирейдерів з Мін'юсту" передає це майно у власність фірми, яка спонсорує політичну партію, до якої він належить. Словом, рейдери в законі ...

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...