Канадський фахівець порівняв американський танк Абрамс та російський Т-90

Переваги американського танка M1 Abrams у битві полягають у його сучасній системі приладів виявлення та управління вогнем, проте Російська Федерація також продовжує удосконалювати свої танкові війська.

Про це у статті для The National Interest написав дослідник у Університеті Калгарі Дейв Маджумдар, передають Патріоти України.

Як переваги M1 Abrams експерт також називає постійно вдосконалювану броню зі сплаву збідненого урану і ударну силу бронебійних оперених подкалиберних снарядів M829 з піддоном, що відокремлюється.

У той же час російський Т-90 розроблявся на основі танка Т-72, на якому зупинив свій вибір російський уряд після того, як більш просунутий Т-80 погано показав себе під час чеченських воєн.

У Т-90 використовується дизельний двигун потужністю 1 000 к. с., який дає не ідеальну питому потужність на одиницю ваги. У танка нова багатошарова броня, комплекс активного захисту і комплект радіоелектронного придушення. На ньому залишили стандартну 125-міліметрову гармату.

На думку Маджумдара, в цілому Т-90 - досить грізна машина, істотно перевершує всі попередні російські танки. Однак Abrams має більш досконалу конструкцію.

"В американській танкової доктрині головний принцип полягає в тому, щоб першим побачити противника і першим зробити постріл, який забезпечить перемогу. Зустрітися з танком типу Т-90 американські війська можуть лише в ході якої-небудь гібридної війни, і в цьому випадку вони знайдуть ефективні і низьковитратні способи для боротьби з ізольованими вогнищами опору танків противника", - резюмував він.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...