Капелан провів паралель між РПЦ та невизнаними "республіками" Донбасу

​Священик Української греко-католицької церкви Микола Мединський ( "Залізняк") вважає, що РПЦ можна порівняти з так званими ДНР і ЛНР.

Результат пошуку зображень за запитом "капеланство"Про це розповідають Патріоти Українииз посиланням на "Апостроф".

"Це - як невизнані ДНР/ЛНР. Вони себе визнають "республіками", хоча насправді є терористичними угрупованнями. Так само і Московська церква визнає себе церквою, а насправді є єретичним угрупованням, хоча і досить великим. Це просто єретики - і не більше", - зазначив священик.

Мединський нагадав, що 21 червня 2016 року на острові Крит на восьмому Вселенському Всеправославному Соборі Московська церква була засуджена і звинувачена в єресі етнофілетизму.

"Єресь етнофілетизму - це звинувачення в змішуванні церковного з імперським, служінні інтересам імперії в збиток інтересам церкви і Божої правди в цілому. Звинувачення прозвучали. Але Москва почала відбріхуватися - що їх там не було, ще когось не було на Соборі, що не уповноважені і так далі... Загальні тези якісь", - уточнив він.

Священик підкреслив, що заява пролунала канонічно і запереченню не підлягає.

"Але якось воно все забулося, затерлося - і за рік немає відчутного результату того звинувачення. Не знаю, що Москві вдалося зробити в рамках світової православної спільноти, але про ту заяву сьогодні всі мовчать, ніби й не було нічого. А я вважаю , що про це треба говорити - і голосно говорити. Оскільки в Москві як верещали про свою якусь виняткову канонічність, так і продовжують це робити зараз", - розповів він.

За словами Мединського, наступним кроком після звинувачення в єресі має бути покаяння. Але якщо Московська церква цього не зробить, то фактично виключить себе з світової спільноти православних церков.

"Звинувачення автоматично стає вироком. І, поки вони не покаються, поки вони не відкинуть брехню, в якій їх звинувачують, і не вчинять акт покаяння перед світовими спільнотами православних церков - вони, як і зараз, залишаться поза світовою православною спільнотою. Вони є і залишатимуться єретиками", - підсумував він.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...