Капітуляція під гарантії: Пінчук "вніс ясність" у свою позицію

На думку олігарха Україні не варто "ломитися в зачинені двері" НАТО, а зберігати нейтральний статус.

Віктор Пінчук. Фото:www.depo.ua

Український бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук вважає, що ймовірність вступу України в НАТО на даному етапі зводиться до нуля, тому що для більшості членів Альянсу це означає зростання ймовірності військового конфлікту з Росією. Про це він пише у колонці на Українській правді, коментуючи опубліковану статтю в кінці минулого року в Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Ймовірність нашого вступу в НАТО на даному етапі зводиться до нуля. Для більшості членів Альянсу “Україна в НАТО” – це зростання ймовірності військового конфлікту з Росією з серйозними можливостями переходу в Третю світову війну. До такого сценарію на Заході абсолютно ніхто не готовий.

Правильна мета для нас – не ломитися в зачинені двері, а радикально зміцнювати обороноздатність, використовуючи всі можливості нашого ВПК і готовність народу України до захисту Батьківщини. А також – направити максимум зусиль на отримання гарантій безпеки від Заходу як альтернативи членству в НАТО.

У нейтралітеті України на найближчу або середньострокову перспективу зацікавлені дуже багато людей. Тут на компроміс повинні йти не стільки ми, скільки наші західні партнери. І якщо вони хочуть стабільності і миру, вони на нього підуть," – розповідає Пінчук.

Олігарх також розповів про те, що потрібно Україні в обмін на відмову від НАТО:

"У лютому цього року на Мюнхенській конференції з безпеки відбудеться перший в її історії спеціальний український захід, який ми організовуємо. За участю світових топ-фахівців там будуть обговорюватися питання того, якими можуть бути міжнародні гарантії для нашої країни.

Отже, наша відмова на найближчу або середньострокову перспективу від прагнення в НАТО можлива тільки в обмін на гарантовану Заходом безпеку, а також значну військову, технічну і фінансову допомогу, яка змінюватиме нашу обороноздатність. Тут на компроміси з Україною повинні йти наші західні партнери." - зазначив Пінчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Минулого року генпрокурор Костін перебував у закордонних відрядженнях 100 днів - це третина робочого часу", - політолог Кочетков

середа, 8 травень 2024, 14:01

"Проблеми внутрішнього фронту України загальновідомі — непрофесіоналізм, безвідповідальність, зацикленість на піарі. Але очолює цій сумний список, звісно, корупція. І під час повномасштабної війни вона в нас отримує якісь демонстративні форми на зразо...

"З днем народження, моя любов": Онука Софії Ротару закрутила новий роман (фото)

середа, 8 травень 2024, 13:18

Онука відомої української співачки Софії Ротару, модель Соня Євдокименко, яка вже багато років живе в Америці, закрутила новий роман. Після розставання з IT-підприємцем Денисом Ждановим вона знову зустріла своє кохання. На своїй сторінці в Instagram во...