"Каральна психіатрія": Кожному опозиціонеру РФ по гамівній сорочці (відео)

У Росії опозиціонерів масово саджають в психлікарні.

Фото: Мукачево.NET

Як репресивний захід проти опозиціонерів і громадських активістів все частіше застосовуються методи «каральної психіатрії», розповів інтерактивний канал YouTube про права людини в Росії АДВ-ТВ, повідомляють Патріоти України.
В інтерв'ю АДВ-ТВ завідувач кафедри медичної психології Казанського державного медичного університету Володимир Менделевич підтвердив, що експерти-психіатри можуть або безпосередньо отримувати рекомендації про те, який діагноз ставити, або здогадуватися і розуміти, якого висновку від них чекають.

Експерт правозахисної групи «Агора» Дамір Гайнутдинов в інтерв'ю каналу розповів, що силовики найчастіше або застосовують загрози відправити людину в психушку, або дійсно добиваються застосування примусових заходів психіатричного лікування. Правозахисник навів приклади, коли в «психушки» відправляли учасника «болотного справи» Михайла Косенко або «уральського сепаратиста» Олексія Морошкина. Причому, якщо Косенко раніше спостерігався у психіатра, то у Морошкин ніколи не перебував ні на якому подібному обліку.

Самий же резонансний випадок, нагадав Гайнутдинов, стався в Читі, коли чиновники викликали психіатрів, щоб позбутися від настирливого відвідувача, громадського активіста Миколи Лиханова. Санітари відвезли активіста в психлікарню, а районний суд призначив йому примусове лікування. Однак у справу з протестом втрутилася прокуратура, і вже Забайкальський крайовий суд підтвердив незаконність госпіталізації і звільнив громадянина.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни змінили тактику ударів по Харкову - The Times

середа, 8 травень 2024, 21:02

Росіяни продовжують атакувати безпілотниками Харків, який розташований всього в парі десятків кілометрів від російського кордону. До того ж ворог веде активну кампанію з дезінформації, щоб залякати українських саперів, які знешкоджують російські дрони-...

Буде повтор атаки такого ж рівня: Полковник ЗСУ попередив про масовані ракетні удари по Україні і назвав дати

середа, 8 травень 2024, 20:42

Протягом кількох діб на Україну чекають повторні атаки такого ж рівня, що і у ніч проти 8 травня, тому найближчими 3-4 днями потрібно бути дуже обережними, особливо у нічний час. Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан...