Кав'ярню відомого шоумена змушують змити портрет наркобарона (фото)

Власники закладу Pablo EspressoBar повинні прибрати мурал з портретом наркоторговця Пабло Ескобара до 12 листопада.

Їх зобов'язала це зробити Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, - повідомив заступник міського голови з питань самоврядування Олексій Резніков у Facebook, опублікувавши відповідь Держспоживстандарту на його запит з цього приводу, передають Патріоти України.

Співробітники Держспоживстандарту відреагували на повідомлення у Facebook про можливу провокаційну рекламу. Побували в закладі з перевіркою і вирішили, що зображення наркоторговця є незаконним. У рекламі не можна використовувати зображення, які "порушують етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтують правилами пристойності".

Кав'ярню Pablo EspressoBar наприкінці жовтня відкрив актор і телерадіоведучий Андрій Джеджула з партнерами. Він заявив, що на портреті біля входу в кафе зображено його портрет.

Андрій Джеджула

"Подивіться уважно, це ж одна із моїх ролей у театрі. Про якого наркобарона ви говорите?!", - заявив Андрій виданню "КП в Україні".

"На вході портрет колумбійського фермера", - "попалив контору" директор агентства ідей Djedjula Music Дмитро Колонський, який також є одним із засновників закладу.

У Pablo EspressoBar варять каву з Колумбії, Нікарагуа та Сальвадора. Зерна обсмажують у закладі. Увечері заклад перетворюється на бар - з алкоголем, музикою та кальяном.

Пабло Ескобар — колумбійський наркобарон, який увійшов у світову історію як один із найжорстокіших злочинців XX століття. Вбивав суддів, журналістів, знищував літаки, поліцейські дільниці та особисто страчував своїх жертв. Ескобар заробив величезні гроші на наркобізнесі. У 1989 році журнал Forbes оцінив його статки в $9 млрд.

У Колумбії продовжують боротися з трагічною спадщиною Ескобара. Наприклад, студенти кафедри журналістики університету ЄАФІТ в Медельїні створили сайт з історіями постраждалих від дій Медельїнського картелю. Викладач і редактор проекту Маурісіо Буйлес розповів, що коли студенти шукали родичів жертв наркобарона, то виявили, що навіть через 30 років вони живуть у страху, багато хто просто не захотів розповідати свої історії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...