"Каждый друг за другом следит": У мережі розповіли, як окупанти вчать кримчан "підзаробляти"

Люди не те, що перестали спілкуватися, більше того, на роботах існує практика доносу на своїх колег.

Ілюстрація. Фото: Стихи.ру

В окупованому Росією Криму працівники на підприємствах доносять один на одного заради премій, так як на мізерний оклад прожити неможливо, повідомляють Патріоти України з посиланням на OBOZREVATEL.

"Робота у всіх змінилася, я вам скажу навіть більше, що з тими людьми з якими я спілкуюся, вони всі працюють у великих колективах, то якщо раніше всі новини обговорювалися в курилках, то тепер новини ніде не обговорюють, в курилках все покурили і розбіглися по робочих місцях", - сказала в інтерв'ю кримський блогер Ілона Карачан.

При цьому, за її словами, люди не те, що перестали спілкуватися, більше того, на роботах існує практика доносу на своїх колег.

"Кожен один за одним стежить, зараз це називається доповідати начальнику, щоб отримати "смски" (премія). Тисячі людей в якомусь колективі дивляться один на одного як на потенційного ворога, або як на об'єкт якогось фінансового заохочення, тому що, якщо ти влаштований при начальнику, то у тебе будуть щоквартальні "смски", - розповідає вона.

Все це відбувається тому, як стверджує блогер, що в Росії дуже маленькі оклади, а за премії люди можуть вижити.

"Щоб ви розуміли, оклад у середньостатистичного співробітника близько 6-8 тис. рублів, оклади дуже маленькі в Росії, і якщо ти себе покажеш і будеш близький до начальника, то у тебе будуть "смски" 15-20 тис. рублів, і ти будеш відповідно виживати за це", - зазначила Карачан.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Це не має сенсу, тому що...": Луцький нардеп Палиця розповів, чому не ходить на засідання у Раду

вівторок, 30 квітень 2024, 14:00

Луцький депутат Ігор Палиця заявив, що не ходить на засідання у Раду, бо не хоче знаходитись під одним дахом з представниками колишньої ОПЗЖ. Про це повідомили журналісти Bihus.іnfo, передають Патріоти України. "У розпал війни сесійна зала Верховної Ра...

Про це, на жаль, досі не всім відомо, але без Сталіна не було б Другої світової війни, - журналіст

вівторок, 30 квітень 2024, 13:53

"Про це, на жаль, досі не всім відомо... 28 квітня 1939 року нацистський диктатор Адольф Гітлер заявив про денонсацію Польсько-Німецького договору про ненапад 1934 року. Стало зрозуміло, що Друга світова війна невідворотна", - пише журналіст Павло Бонд...