Харків обирає, що зведуть замість Леніна

На конкурс подано 29 анонімних проектів, два з яких навіть прислали з-за кордону. Найкращий оберуть вже наприкінці лютого.

Площа Свободи Харкова

Ось так зараз виглядає головна площа Харкова. Замість Леніна, який простояв тут більше півстоліття – тепер пустка. Та вже у лютому спеціальне журі обере один із 29 проектів, що розмістять на місці пам'ятника.

Найвищі проекти – це "Маяк" і "Стела Свободи", обидві передбачають ліфти та оглядові майданчики. Також серед варіантів символічні колони. Саме зведення високої скульптури, було у задумі ще архітекторів самої площі.

Деякі проекти пропонують увічнити науковий чи промисловий потенціал міста, як от Скляна турбіна або ж "Двері у Космос". Також є проекти фонтанів. Щоправда, до них та оглядового майданчику, деякі архітектори висувають зауваження.

Проекти виставлені на загальне обговорення в Будинку архітектора. Переможця ж обиратиме журі з дизайнерів, скульпторів, будівельників та почесних харків'ян.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Минулого року генпрокурор Костін перебував у закордонних відрядженнях 100 днів - це третина робочого часу", - політолог Кочетков

середа, 8 травень 2024, 14:01

"Проблеми внутрішнього фронту України загальновідомі — непрофесіоналізм, безвідповідальність, зацикленість на піарі. Але очолює цій сумний список, звісно, корупція. І під час повномасштабної війни вона в нас отримує якісь демонстративні форми на зразо...

"З днем народження, моя любов": Онука Софії Ротару закрутила новий роман (фото)

середа, 8 травень 2024, 13:18

Онука відомої української співачки Софії Ротару, модель Соня Євдокименко, яка вже багато років живе в Америці, закрутила новий роман. Після розставання з IT-підприємцем Денисом Ждановим вона знову зустріла своє кохання. На своїй сторінці в Instagram во...