Хіти тижня. "Бліндаж рухався, немов живий, ми вціліли якимось чудом", - капелан

Вирва біля десяти метрів в діаметрі та до п'яти метрів глибиною після російського "привітання" неподалік м. Попасна, що на Луганщині, вразила всіх жахливою руйнівною силою.

Про це у своєму блозі пише капелан Микола Мединський, передають Патріоти України.

"– Ви досі слухаєте телевізор?

– Вас зомбують... – лунає із вуст мокшанських пропагандистів.

І "розквітають" аж до неба українські чорноземи від "вигаданих" обстрілів північних "братів".

– У вас упереджене ставлення до росії...

– Це політичні розбірки, а простому народові це ж ні до чого... – нав'язливо нашіптує болотяний, мокшанський "змій"...

І здригається від "болю" українська земля Донбасу. Проростають земляними стовпами, розпускаються смертельними пуп'янками бездонних вирв "чорні тюльпани", що пахнуть порохом і смертю.

– Здавалося що земля хитається під ногами, виривається із полону і втікає десь далеко... ген аж за небокрай – розповідає "Батя", очевидець жахливого обстрілу московинами українських позицій.

– Бліндаж рухався немов живий, ми вціліли якимось чудом. Нас ще врятувало, що між нами та місцем падіння міни був ярок, він і погасив частково вибухову хвилю. І цей "прихід" був на досить пристойній відстані від позицій... Мені навіть страшно подумати чим би все закінчилось впавши він ближче до нас.

– Капелан, там вирва з добрий будинок, – розповідає схвильовано воїн, спритно обминаючи якісь валуни, давніші вирви та фундаменти на руїнах колись жилих будинків...

Знову невеличкий ярок і перед очима постає якась сюрреалістична картина...Ніби земля, не витримавши лукавства і брехні про "режим тиші", провалилася – не вирва, а якесь провалля.

Дійсно, промайнуло в голові, їх (московинів) тут "немає", де появляються вони, витає один дух смерті і руйнації.

– Це скоріш всього російський надважкий міномет 240-калібру, так званий "тюльпан", його призначення руйнація фортифікаційних споруд, – пояснює "Батя".

– Але один факт викликає сумнів, - продовжує боєць.

– Ми не чули "виходу", розумієте...? Якщо він працював навіть із максимальної дистанції, а це в межах біля 20-ти кілометрів, "вихід" ми мали б почути, це беззаперечно...

– Можливо-можливо - парирую я.

Хоча за ознаками ця велетенська воронка мені більше нагадує авіаудари нанесені мокшанцями в Сирії, а втім ?...

Повертаємося мовчазні і подавлені відчуттям смерті, що витає в повітрі, у свідомості якийсь незрозумілий звук, то напевно стогін зраненої української землі.

Погляд зупиняється на яскравих квітах: червоні тюльпани на фоні одинокої стіни (все, що залишилось від зруйнованого будинку) – ніби символ майбутнього життя, життя, що проростає із насіння, котрим є кров наших синів, героїв сьогодення, українських воїнів, які так щедро зрошують спраглу землю українського Донбасу.

Тюльпани різні бувають: чорні "тюльпани" смерті і червоні тюльпани життя."


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...