Хіти тижня. Горе скреп: Українські військові здобули воєнний трофей на Донбасі (відео)

Перехопивши за допомогою засобів радіотехнічної боротьби управління дроном ЗС РФ, військові акуратно приземлили його, знайшли і забрали на вивчення.

Військові показали збитий ще 23 січня в Приазов'ї безпілотник Гранат-2, який країна-окупант Росія активно поставляє своїй гібридній армії в Донбасі. Сюжет про це штаб операції об'єднаних сил опублікував у Facebook, передають Патріоти України.

Оснащений електродвигуном Гранат-2 використовується для проведення розвідки і корегування вогню артилерії.

Апарат спроектований російським ТОВ "Іжмаш - безпілотні системи" і завдяки відносно невеликій вартості популярний в російській армії. При довжині фюзеляжу в 180 см розмах крил 4-кілограмового дрона становить 2 м: це забезпечує простоту при транспортуванні і експлуатації.

Запускають БПЛА "з руки". Крейсерська швидкість - 70 км / год, максимальна 85 км / год, автономність - 1,5 год. польоту, радіус дії - всього 15 км, стеля - 4,1 км.
"Саме цей БПЛА вже не буде працювати в інтересах агресора. Вся інформація з його цифрових носіїв буде ретельно вивчена і проаналізована", - пише штаб ООС.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...