Хіти тижня. Які проблеми очікують Україну через Керченський міст - кримчанка

Введення окупаційною владою в експлуатацію Кримського моста не має нічого спільного з економічною доцільністю, а після повернення анексованого півострова Україна отримає лише додаткові проблеми через його обслуговування.

Лариса Волошина

Про це в ефірі ObozTV заявила блогер і журналіст Лариса Волошина, передають Патріоти України.

"Хочу нагадати, що минулого разу міст теж був побудований, по ньому проїхалися Сталін, Черчілль та Рузвельт. Росіяни говорили, що побудують міст, багато українських експертів заявляли, що не збудують. І це такий плювок нам, мовляв, "ми це зробили". А я хочу запитати, ну і що? Але ж питання в тому, що його дуже важко обслуговувати. Там постійно потрібно тримати криголами. Під питанням, як довго він буде експлуатуватися", - зазначила вона.

Крім того, журналіст вказала на відсутність від нього економічної користі. "Мені в цьому плані дуже подобаються висновки експертів Майдану закордонних справ. Вони ніколи не сумнівалися, що він буде побудований. Вони кажуть, що він економічно невигідний, що це частина мілітаризації Криму, що він потрібен РФ для швидкого перекидання військ. Точно також, як і траса "Таврида", - додала блогер.

За її словами, саме на такі проекти зараз в Криму йде левова частка бюджету. "Якщо подивитися на кримський бюджет і ті асигнації, які Росія надає Криму, то близько 80% йде на транспортну галузь. Тобто на будівництво моста і траси. Траса, яка має виключно мілітаристське військове значення. Точно так само, як зараз будується злітна смуга військового аеропорту "Бельбек" для важких літаків", - розповіла Волошина.

При цьому вона підкреслила, що Україні доведеться зіткнутися з цією проблемою після повернення півострова. "Питання в тому, як ми будемо все це утримувати. Нам фактично нав'язали дуже дорогу в експлуатації споруду, яка нам ні до чого. Тепер виникає питання, що Україні це потрібно буде якось утримувати, ремонтувати. Я тут більше схиляюся до пропозиції пана Чубарова , що потрібно буде віддавати це в якийсь міжнародний консорціум, тому що ми просто не зможемо це утримувати", - констатувала кримчанка.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Уклонистов закапывают заживо": Росіяни поширюють черговий фейк про ТЦК (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 22:29

Телеграм-канали РФ поширюють відео, на якому нібито співробітник житомирського ТЦК та СП "закопує" ухилянта. Вони брешуть про те, що таким чином чоловіче населення, яке "відмовляється йти на фронт", намагаються залякати. Про це пише ЦПД, передають Патр...

"Ездок, скорее, сломает себе шею": Росіяни показали "геніальний" винахід проти дронів ЗСУ (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 22:02

"Щоправда, навряд чи подібне вітрило, причеплене з одного боку, врятує навіть від пращі. Їздок швидше зачепиться за гілку і зламає собі шию, що теж непогано", – зауважив він.