Хіти тижня. Єдина церква в Україні: Експерт спрогнозував, якою стане відповідь Росії (відео)

РФ включить максимальні зусилля, щоб запобігти створенню Української помісної церкви.

Вселенський Патріарх Варфоломій та П. Порошенко. Фото: Уніан

Щоб не допустити створення Української помісної церкви, Росія піде на крайні заходи, аж до нової ескалації на Донбасі і замахів на вселенського патріарха Варфоломія, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Про це розповів український історик і блогер Юрій Гудименко, коментуючи звернення України до вселенського патріарха щодо надання їй автокефалії.

"Росія зараз включить максимальні зусилля, щоб запобігти створенню Української помісної церкви. Це для них надважливе завдання", - підкреслив Гудименко.

"Я б порадив вселенському патріарху Варфоломію обережніше ставитися дверних ручок, щоб не було "Новачка" (отрути, якою був отруєний екс-шпигун Сергій Скрипаль - ред.) на них", - зазначив історик.

Гудименка підкреслив, що Росія постійно робить таким чином і навів отруєння Скрипаля як приклад: "Це не було для Росії принципове питання - ну, є якийсь колишній шпигун. Але все одно Росія пішла на вбивство".

"А таке питання, як створення окремої церкви в країні, де воює Росія, де є ключові російські інтереси ... Це виб'є один з головних важелів впливу на Україну, тут можна очікувати всього, що завгодно - починаючи від ескалації на Донбасі і закінчуючи спробами підкупити Варфоломія, вбити його ", - вважає він.

Також історик спрогнозував, що Росія включить всі можливі дипломатичні важелі.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Голова Європарламенту виступила у Верховній Раді, але багато нардепів вчинили дуже неввічливо (фото)

четвер, 9 травень 2024, 20:16

У Верховній Раді після завершення повітряної тривоги розпочався виступ голови Європейського парламенту Роберти Мецоли, повідомляють Патріоти України. Більшість народних обранців вирішили не бути присутніми на виступі голови Європейського парламенту. Де...

"Великая Отечественная еще не закончена - надо победить украинцев": Російський пропагандист приголомшив маячнею про війну (скріншоти)

четвер, 9 травень 2024, 20:01

Російський військовий та пропагандист Олександр Жучковський видає нову версію російської історії. Про це розповів журналіст Денис Казанський, передають Патріоти України. Росіянин розповідає про те, у Другій світовій війні, Росія насправді воювала з укр...