Хіти тижня. "Хахлы кинули!": До "Газпрому" дійшло, що за поставки в "молоді республіки" Україна не платитиме

Російський "Газпром" відмовився від ідеї стягнення оплати газу, поставленого на окуповану територію Донбасу.

Про це Економічній правді повідомило джерело на ринку, передають Патріоти України.

За його даними, "Газпром" припинив виставляти відповідні накладні НАК "Нафтогаз України" з початку року. "Рахунки не виставляли ні за січень (2018 г. - ред.), ні за весь 2017-й" - сказав співрозмовник.

Причин зміни своєї позиції з цього питання російська компанія не озвучувала. Передбачається, що вона пов'язана з торішнім програшем "Газпрому" "Нафтогазу" в Стокгольмському арбітражі, де розглядалося також питання оплати поставок газу на окуповану територію України.

Як повідомляла ЕП, претензії "Газпрому" за газ, прокачаний на захоплену частину Донбасу, становилиблизько 1,3 млрд доларів. Щорічні поставки російського газу на непідконтрольнійУкраїні території Луганської та Донецької областей становлять близько 2 млрд кубів. Це постачання почалося ще в 2015 році в односторонньому порядку за рішенням "Газпрому".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...