Хіти тижня. Майже чверть опитаних ще не визначилася: Оприлюднено новий рейтинг кандидатів у президенти України

За даними групи Рейтинг, за перший тиждень весни зміцнили позиції Гриценко і Тимошенко, тоді як президент і Зеленський залишилися на колишньому рівні.

Лідером президентських перегонів залишається шоумен Володимир Зеленський, а за другу позицію передвиборних симпатій продовжують боротися чинний глава держави Петро Порошенко і Юлія Тимошенко. Показники перших двох в порівнянні з минулим тижнем залишилися незмінними, тоді як лідер Батьківщини мінімально зміцнила позиції. Такі результати соцопитування за перший тиждень березня призводить група Рейтинг, передають Патріоти України.
Зеленського підтримують 24,7% тих опитаних, хто вже визначився з симпатіями і збирається голосувати. На другому місці йде Тимошенко з показником 18,3%, а Порошенко замикає трійку лідерів зі своїми 16,8%.
Анатолію Гриценку готові віддати свої голоси 10,3% респондентів, Юрію Бойко- 9,9%, Олегу Ляшко - 5,7%, Ігорю Смешко - 3,3%. Рейтинг інших кандидатів нижче 3%.

"За останній тиждень зміцнили свої позиції Гриценко і Тимошенко", - відзначили соціологи.
За їхніми даними, Зеленському симпатизують ті, хто буде голосувати вперше: це майже кожен 10-й виборець кандидата. Також за нього хочуть голосувати ті, хто нечасто ходить на вибори.
Рейтинги кандидатів в динаміці:

Те ж саме у вигляді наочного графіка:

У групі Рейтинг підкреслюють: майже чверть опитаних не визначилися з вибором кандидата. Найбільше таких серед а) найбідніших виборців, б) опитаних, які зазвичай активно голосують на виборах, в) респондентів старшого і середнього віку, г) жінок в центрі і на заході країни.
22% опитаних вважають, що наступним президентом буде Порошенко, 20% - що Тимошенко, і 18% - що Зеленський:

Те ж саме у вигляді графіка:

Опитування проведене 1-7 березня 2019 року серед 5000 українців від 18 років і старше у всіх регіонах країни, крім тимчасово окупованих територій. Помилка репрезентативності дослідження - не більше 1,5%.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

Знайомтесь, "Бандерик-Стрічка": Вітчизняні розробники показали свій FPV-дрон на оптоволокні (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 9:09

FPV-дрону на оптоволокні не страшний будь-який РЕБ. FPV-дрони, які використовують оптоволокно замість радіоканалу для керування та передачі відео потенційно є дуже перспективним напрямом розвитку цього виду озброєння. Тим більше в цьому напрямі кроки а...