Хіти тижня. Майже чверть опитаних ще не визначилася: Оприлюднено новий рейтинг кандидатів у президенти України

За даними групи Рейтинг, за перший тиждень весни зміцнили позиції Гриценко і Тимошенко, тоді як президент і Зеленський залишилися на колишньому рівні.

Лідером президентських перегонів залишається шоумен Володимир Зеленський, а за другу позицію передвиборних симпатій продовжують боротися чинний глава держави Петро Порошенко і Юлія Тимошенко. Показники перших двох в порівнянні з минулим тижнем залишилися незмінними, тоді як лідер Батьківщини мінімально зміцнила позиції. Такі результати соцопитування за перший тиждень березня призводить група Рейтинг, передають Патріоти України.
Зеленського підтримують 24,7% тих опитаних, хто вже визначився з симпатіями і збирається голосувати. На другому місці йде Тимошенко з показником 18,3%, а Порошенко замикає трійку лідерів зі своїми 16,8%.
Анатолію Гриценку готові віддати свої голоси 10,3% респондентів, Юрію Бойко- 9,9%, Олегу Ляшко - 5,7%, Ігорю Смешко - 3,3%. Рейтинг інших кандидатів нижче 3%.

"За останній тиждень зміцнили свої позиції Гриценко і Тимошенко", - відзначили соціологи.
За їхніми даними, Зеленському симпатизують ті, хто буде голосувати вперше: це майже кожен 10-й виборець кандидата. Також за нього хочуть голосувати ті, хто нечасто ходить на вибори.
Рейтинги кандидатів в динаміці:

Те ж саме у вигляді наочного графіка:

У групі Рейтинг підкреслюють: майже чверть опитаних не визначилися з вибором кандидата. Найбільше таких серед а) найбідніших виборців, б) опитаних, які зазвичай активно голосують на виборах, в) респондентів старшого і середнього віку, г) жінок в центрі і на заході країни.
22% опитаних вважають, що наступним президентом буде Порошенко, 20% - що Тимошенко, і 18% - що Зеленський:

Те ж саме у вигляді графіка:

Опитування проведене 1-7 березня 2019 року серед 5000 українців від 18 років і старше у всіх регіонах країни, крім тимчасово окупованих територій. Помилка репрезентативності дослідження - не більше 1,5%.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...