Хіти тижня. Можуть відчути навіть у Польщі і Німеччині: У Росії повідомили про серйозну проблему на АЕС

На Белоярскій АЕС (місто Зарічний, Свердловська область РФ) виникли серйозні проблеми, через які не виключається будівництво саркофага, як в Чорнобилі, адже в разі вибуху зони відчуження можуть з'явитися навіть в Польщі і Німеччині.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав російський економіст Владислав Іноземцев, передають Патріоти України.

"У грудні, після року роботи, новий четвертий блок Белоярскої АЕС відправили на плановий ремонт. Ремонт повинен був закінчитися в січні, але триває досі. З середини лютого на плановий ремонт відправлений третій блок електростанції. Отже зараз Белоярська АЕС електрику зовсім не виробляє", - написав він.

На даний момент четвертий блок Белоярскої АЕС не можуть запустити. "Четвертий блок не можуть запустити, тому що запуск реактора блокує автоматика. Найімовірніше проблема в неправильному завантаженні ТВЕЛів (паливних елементів - ред.) або неякісному паливі", - пояснює економіст.

За його словами, в даній ситуації є кілька варіантів для вирішення виниклої проблеми. "У ситуації, що склалася може бути чотири виходи. Після деякої спроби автоматика не заблокує запуск. Все буде добре, реактор буде працювати в штатному режимі. Надіслати людей в активну зону для перевантаження палива. На це ніхто не погоджується. В активній зоні рівень радіації такий, що тривалість життя складе кілька хвилин. Реактор запустити не вдасться. У цьому випадку доведеться будувати саркофаг, аналогічний саркофагу над четвертим блоком Чорнобильської АЕС. Заблокувати автоматику і запустити реактор. У 1986 році на четвертому блоці Чорнобильської АЕС саме це і було зроблено. Але на БАЕС реактор могутніше і використовується плутоній. У разі вибуху зони відчуження можуть з'явитися навіть в Польщі і Німеччині. Поки все рухається по третьому варіанту", - уточнює Владислав Іноземцев.

"Что то господин Иноземцев гонит пургу насчёт мощности реактора, которая больше, чем на ЧАЭС. По тепловой мощности 3200Мвт у РБК-1000 стоящие на ЧАЭС против 2100Мвт у БН-800 у Белоярской АЭС и по электрической мощности 1000Мвт против 880Мвт соответственно. А вот активность грамма плутония, который используется в реакторах БАЭС значительно превосходит активность урана на ЧАЭС, 2,3 ГБк против 80 кБк соответственно, это да, пол планеты загадят", - прокоментував читач ПУ Valeha78.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайомтесь, "Бандерик-Стрічка": Вітчизняні розробники показали свій FPV-дрон на оптоволокні (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 9:09

FPV-дрону на оптоволокні не страшний будь-який РЕБ. FPV-дрони, які використовують оптоволокно замість радіоканалу для керування та передачі відео потенційно є дуже перспективним напрямом розвитку цього виду озброєння. Тим більше в цьому напрямі кроки а...

В 47-й ОМБр ЗСУ показали, як їхній дрони-камікадзе влучає у групу російських окупантів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 8:22

Пілот роти ударних БПЛА Strike Drones Company 47-й ОМБр дроном-камікадзе ліквідує групу з трьох російських окупантів. . Відповідне відео опублікував телеграм-канал Бутусов плюс. . Якщо уважно придивитися, на першій секунді відео можна бачити ще трьох...