Хіти тижня. На глибині чотирьох метрів: На Тернопільщині знайшли таємниче приміщення, обладнане під спальню (відео)

Цілком ймовірно, житло було споруджено ще в 19 столітті, кажуть фахівці. Однак ким - поки загадка.

На Тернопільщині в місті Чортків під землею на глибині майже чотирьох метрів знайдено приміщення, обладнане під спальню, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Підземна спальня знаходиться в центрі міста на відстані декількох метрів від житлового будинку. Виявили її комунальники, розкопавши велику яму, щоб поміняти прогнилу трубу. Роботи привели до обвалу землі і «з'явилася» така знахідка.

За словами місцевого краєзнавця Олександра Степаненка, в покинутому підвалі стоять старі металеві довоєнного зразка ліжка. Тому, ймовірно, приміщення використовувалося не тільки як склад продуктів, але і як притулок.

Чоловік, що живе по сусідству, вважає, що мова йде про укриття членів УПА. На нього він натрапив 20 років тому, змінюючи частину 150-річної австрійської каналізації. Мережу відремонтували, підвал засипали, але земля час від часу тут обвалюється.

Інша версія - тут могли жити євреї. І, дійсно, тут колись був єврейський квартал. «Є інформація, що там могли рятувати євреїв від німецьких загарбників в той час, є інформація, що в тому підвалі могли ховатися зв'язкові або воїни нашої УПА», - розповів мер Чорткова Володимир Шматько.

Відзначимо, що поки вхід в підземну кімнату розчищено не в повному обсязі. Після остаточної розчистки дослідники зможуть вивчити речі, що знаходяться там і визначитися з тим, хто ж в укритті жив. Після цього міська влада ухвалить рішення про те, що з цією знахідкою робити.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Наконец-то денацификация": Як чеченці виховують військових-росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 17:59

Окупанти продовжують вражати своєю жорстокістю – навіть щодо "своїх". Так, чеченець з армії РФ демонстративно побив російського солдата. Усе через пияцтво й мародерство. Про це пише журналіст та блогер Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передаю...

"Та система вбивала творчість і життя в душі науковця": Милованов зізнався, що не зміг захистити дисертацію в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:44

Колишній міністр економіки розвитку і торгівлі, позаштатний радник керівника Офісу президента та член наглядової ради «Укроборонпрому» Тимофій Милованов став на захист депутатки Київської міської ради від партії «Слуга народу» Ксенії Семенової, яка нап...