Хіти тижня. "Наші ієрархи не змогли порозумітися і власноруч створити організаторський документ", - релігієзнавець

Вселенський патріархат на синоді ухвалив тези до статуту майбутньої Української церкви.

Про це розповів релігієзнавець Олександр Саган, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Це буде основа майбутнього статуту. Тези стосуються форми правління, організації церковного життя. Це дуже важливо для України. Наші перші ієрархи не змогли порозумітися і власноруч створити такий організаторський документ. Тож Константинополь допоміг та надав тези, які мають бути у статуті. Вони обов'язково будуть включені у проект, який винесуть на Об'єднавчий собор. Він відбудеться у першій половині грудня", - пояснює експерт.

Між представниками українських православних церков немає суттєвих конфліктів, говорить він. "Наприклад, статут Київського патріархату та Автокефальної церкви дуже споріднений. Взагалі православні церкви мають схожі статути. Тож з цим не мають виникнути проблеми.

Просто наші церковники не знайшли достатньо волі, аби без сторонньої допомоги власноруч створити цей документ. Зараз, коли вже є основа, вони зможуть спільно діяти", - додає Олександр Саган.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...