Хіти тижня. Політичний крок: Експерт заявив, що Україна має зброю, потужнішу за Javelin

На думку експерта, Javelin's - це сигнал для всіх країн, а не тільки для Росії, про те, що США надають великого значення розвитку потенціалу України і допомагатимуть їй у цьому.

Про це в інтерв'ю «Апострофу» розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець, передають Патріоти України.

Він відзначив, що в цьому році в Збройні сили України надійде широкий спектр протитанкових ракетних комплексів власного виробництва. Так, вітчизняне КБ «Луч» виробляє комплекси «Корсар» з дальністю до 2,5 км і «Стугна» з дальністю 5 км. «І їх досить багато, кількість комплексів вимірюється сотнями, а кількість ракет - тисячами. Це значно більше, ніж в минулому році. Уже цього досить, щоб посилити протитанковий компонент, навіть не згадуючи американських Javelin, які скоріше є політичним кроком, ніж безпосередньо засобом посилення нашого військового потенціалу», - зазначив експерт.

Згурець розповів, що Javelin дуже технологічна зброя, яка має істотні переваги перед зразками, які використовує ЗСУ. Разом з тим, каже експерт, ця зброя завдяки своїй технологічності має певні слабкі сторони, які на полі бою можуть стати недоліком. «Тому я ставлюся до Javelin як до дійсно позитивного політичного кроку, який є сигналом для всіх країн, а не тільки для Росії, про те, що США надають великого значення розвитку потенціалу України і допомагатимуть їй у цьому. Перед цим ми отримали від США велику кількість засобів зв'язку - радіостанції Harris на мінімум 200 мільйонів доларів. Думаю, оснащення американськими радіостанціями, що не придушуються російськими засобами радіоелектронної боротьби, наших Сил спеціальних операцій або Десантно-штурмових військ є набагато більш ефективним, ніж Javelin, тому що ефективне управління Збройними силами більш значимо з точки зору бойового потенціалу», - пояснив Згурець.

Нагадаємо, раніше посол США Марі Йованович повідомила, що поставки летального озброєння, в тому числі і протитанкових ракетних комплексів Javelin, які Адміністрація президента США надасть Україні в рамках оборонної допомоги, будуть абсолютно безкоштовними.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...