Хіти тижня. Протести проти влади, що нападала на Україну, охопили Угорщину (фото)

В Угорщині профспілки пригрозили уряду прем'єр-міністра Віктора Орбана загальнонаціональним страйком і масштабними акціями протесту проти змін у трудовому кодексі, які місцеві ЗМІ охрестили "рабським законом".

"Лідери профспілок Угорщини закликають до загальнонаціонального страйку і нових протестів 19 січня, щоб протистояти змінам трудового кодексу, які вони вважають "рабським законом", шкідливим для працівників", - передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Натовп у кількості не менше 10 тис. осіб зібрався 5 січня біля будівлі парламенту Угорщини в Будапешті на знак протесту проти змін законодавства, затверджених у грудні, що дозволяють роботодавцям вимагати від робітників до 400 годин понаднормової праці щорічно.

Політики з усіх основних опозиційних партій, громадські діячі та студенти взяли участь в мітингу.

Президент федерації профспілок Угорщини Ласло Кордас заявив, що профспілки вимагають скасування "закону про рабство", підвищення заробітної плати і більш гнучку пенсійну систему. Якщо уряд відмовиться вести переговори, вони почнуть страйк.

"Світ не може належати популістам, Угорщина не може належати Віктору Орбану", - заявив депутат угорського парламенту Бернадетт Шел.

Опозиційні політики також пригрозили "скинути наскрізь прогнилий режим Орбана".

У відповідь в уряді Угорщини заявили, що протести проти нового законодавства про працю фінансує мільярдер Джордж Сорос.

Відзначимо, що угорський прем'єр Віктор Орбан відомий послідовної антиукраїнською політикою. Він неодноразово заявляв, що Україна не зможе вступити в НАТО або ЄС без поступок Будапешту. Також Угорщина звинувачувала Україну в "грубій атаці" на національні меншини і "ударі в спину" європейським країнам через Закон України "Про освіту".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...