Хіти тижня. При потраплянні свіжого повітря займалася земля: Терористи ''Л/ДНР'' вдарили по Україні невідомою зброєю (відео)

Українські військові підозрюють, що ворог може використовувати фосфор або метал, оброблений невідомим хімічним складом, які заборонені мінських домовленостей.

Терористи на Донбасі обстрілюють захисників промзони біля Авдіївки боєприпасами, які продовжують горіти і смердіти вже дві доби, передають Патріоти України.

Українські військові підозрюють, що ворог може використовувати фосфор або метал, оброблений невідомим хімічним складом, які заборонені мінських домовленостей.

Бійців здивував страшний сморід від боєприпасів, який схожий на карбід. Вони відкопали уламки, але залізо почало кипіти, як попало на сонце. Крім того, при попаданні свіжого повітря починала займатися земля.

При цьому, за останніми даними прес-центру штабу ООС, ситуація в зоні проведення операції повністю залишається контрольованою. "Окупанти 26 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Під час обстрілів 10 разів було застосовано озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районі населених пунктів Кримське, Вільний, Катеринівка, Степне, Троїцьке, Світлодарськ, Новолуганське, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине", - повідомляє прес-центр Операції Об'єднаних сил.

Крім того, російські військові вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Зокрема, вони обстрілювали з мінометів 120-го калібру позиції ОС в районі населених пунктів Новолуганське і Лебединське, а по опорних пунктах у Вільного, Троїцького, Світлодарська та Лебединського застосовували міномети калібру 82 мм.

"Надвечір окупанти цинічно обстріляли з мінометів калібру 120 та 82 мм населені пункти Чермалик та Широкине на Маріупольському напрямку. Обстріли цих сіл здійснювалися з території окупованих населених пунктів Верхньошироківське та Саханка. Наслідки та масштаби руйнувань наразі оцінюються українською стороною СЦКК та Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає", - сказано в повідомленні.

За даними розвідки, українським військовим вдалося поранити чотирьох терористів в зоні проведення бойових дій. З боку ОС один військовий отримав поранення.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...