Хіти тижня. Шість кращих вправ від болю у спині (відео)

Поради від полтавського пенсіонера, який із фактично інваліда став світовим рекордсменом.

Олег Федорко. Фото: ФактиТе, чого досяг у спорті колишній лікар-стоматолог Олег Федорко, здається за гранню фантастики. Вісім років тому, коли після емоційного стресу у чоловіка стався збій серцевого ритму, колеги-медики заборонили йому будь-які фізичні навантаження. Також виявилося, що два поперекових диска практично повністю зруйновані - дала про себе знати отримана в молодості травма. Лікарі радили чоловікові назавжди забути про активний спосіб життя, зазначають Патріоти України.

Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з спортсменом про шлях, який полтавському пенсіонеру довелося подолати, щоб із фактично інваліда стати світовим рекордсменом, мовою оригіналу.

"Я чувствовал себя отвратительно, было ощущение, что разваливаюсь, — говорит Олег Федорко. - К счастью, из интернета узнал упражнения, которые помогли мне полностью восстановиться. Они совсем простые и не требуют много времени. Теперь я демонстрирую их всем, у кого есть проблемы со спиной.

Упражнения на скручивание для укрепления мышц спины от Олега Федорко

  • Исходное положение лежа на спине. Положить пятку левой ноги на пальцы правой и медленно наклонить вправо, пытаясь коснуться пола. При этом плечи прижаты к полу, руки — параллельно туловищу, а голова поворачивается влево. Потом делаем такой же наклон влево, а голову поворачиваем вправо. То же самое выполнить, положив на пальцы левой ноги правую пятку.
  • Ноги по очереди ставим на колени: левую — на правое, и наоборот. Наклоняться сначала в одну сторону, потом — в другую. Не забываем держать плечи ровно прижатыми к полу и поворачивать голову в противоположную сторону.
  • Поджать ноги в коленях, немного приподнять, и снова проделать те же движения по десять раз в каждую сторону. Начинать нужно с трех — пяти раз.

Упражнения для укрепления мышц живота

  • Лежа на спине, поджимаем ноги в коленях и тянемся к ним корпусом с согнутыми в локтях руками, затем распрямляемся.
  • Стать в планку. Поднять вверх правую руку и левую ногу и продержаться так несколько секунд, в идеале — 35—40. Потом сменить положение.
  • Лечь на живот и одновременно оторвать от пола обе руки и обе ноги. Задержаться на секунду и опустить. Сделать 10—12 раз.
Джерело: Факти
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...