Хіти тижня. Слова йому не подобаються: Чому Facebook масово блокує акаунти українців

Заблоковують навіть за повідомлення трирічної давнини.

Акаунти людей з проукраїнською позицією все частіше блокують у Facebook. Цікаво, що заблоковують навіть за повідомлення трирічної давнини, інформують Патріоти України.

Волонтер та засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега щодня допомагає українській армії, а також веде активний блог і пише в Facebook, тому за це часто потрапляє у бан.

"За слова, які ми часто використовуємо в нашій полеміці, а саме хохли, кацапи, русня, свинособаки тощо, перебанили вже половину українських блогерів", – зазначив Дейнега.

А ось російських пропагандистів, які розпалюють ворожнечу між українцями, часто не помічають.

"Сторінки, до прикладу, "Новоросія", чудово існують. Це сторінки терористичних організацій, які закликають до військових дій, терактів і т. д., але Facebook це не цікавить",
– заявив засновник руху "Переходь на українську" Олександр Іванов.

Активно блокувати українців у Facebook почали з 2014 року, коли Росія захопила Крим та вдерлася на Донбас. Тоді активізувалась не лише армія терористів, а й армія так званих ботів.


Російський пропагандистський акаунт


Сторінка проросійської організації

Декількох десятків невдоволених користувачів достатньо, аби ваш акаунт заблокували на три дні або ж навіть на місяць. Але Марк Цукерберг заперечував причетність Росії до цього. Він пояснив, що українців блокують через так звану лексику ненависті. Хоча інколи причини вказують просто навмання, а людей все одно блокують.

Наприклад, Facebook заблокував та видалив фотографію дівчинки з нагородою свого загиблого тата у війні на Донбасі, а причиною видалення була оголеність. Однак дівчинка на фото була одягнена в сукню і на грудях висіла нагорода тата,
– наголосив Іванов.

В Україні зробили власне розслідування, яке підтвердило, що до блокувань таки причетна Росія. "Міністерство інформаційної політики зробило дослідження, де знайшли одну із ключових осіб, яка відповідальна за ці речі у Facebook – це росіянка. Вона працювала до цього в умовному аналозі Міністерства інформаційної політики в РФ", – розповів Віталій Дейнега.

Росія грошей на кремлівських ботів не жалкує, вони можуть не лише вас обмовити. Декілька місяців тому у Facebook таки запустили інструмент, з допомогою якого можна оскаржити блокування. Але і це не завжди працює, адже заявки розглядають вибірково і причин відмови не пояснюють.

Джерело: 24-й канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...