Хіти тижня. "Сирійський сценарій": Експерт попередила про загрозу, що нависла над Україною

В Україні можливе повторення сирійського сценарію, і українська влада повинна докласти всіх зусиль, щоб не допустити такого розвитку подій.

Про це в ефірі ObozTV заявила експерт-міжнародник Ірина Верещук, коментуючи сирійський конфлікт, передають Патріоти України.

"Мені шкода цю країну і сирійців через безсилля Асада, тому що він є президентом і саме він повинен був навести порядок, як у нашому випадку повинен був Янукович. Ми бачимо на прикладі Сирії, що може бути з Україною, якщо ми допустимо до такої ситуації в країні. Там теж є проурядові війська, є і повстанці, які проти уряду", - зазначила експерт.

"З фактично внутрішнього конфлікту виріс великий міжнародний конфлікт... Для нас Сирія є дуже хорошим прикладом, чого не можна допустити в Україні. Наша влада повинна робити все, щоб це не сталося на нашій території, а воно може статися", - додала вона.

При цьому Верещук вважає, що війна в Сирії не змусить Кремль піти з Донбасу. "Як Росія може ретируватися, якщо завезли туди так багато гуманітарних конвоїв? Як вона може відступити, якщо це її життєво важливі інтереси? Вона не може піти з Криму. Якщо вона піде з Донбасу, вона оголить плацдарм у Криму. Її основне завдання - утримати Крим і утримати ситуацію доти, поки їй не залишать Крим, а з Донбасу вона радісно піде. Україна не може собі такого дозволити ", - додала експерт.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...