Хіти тижня. "Томос наблизив перетворення РФ у Московію", - політолог

Те, що Константинопольський патріарх Варфоломій зважився на надання Томосу Україні - це колосальне відновлення історичної і Божої справедливості.

Про це заявив директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

За його словами, цей крок наблизив крах Росії. "Причому все відбувається дуже правильно. Ми повертаємося в лоно своєї материнської церкви - Константинопольської. Фактично це означає крах Московії. Тому що РПЦ не має Томосу. РПЦ - взагалі незаконна церква. Вона була незаконною до Петра I, а після нього, коли той взагалі знищив патріархію, сам очолив церкву і призначив обер-прокурора Синоду на чолі з собою, ця церква стала не просто розкольниками, а єресіанцями, тому що так церква не може будуватися", - нагадав експерт.

Він зазначив, що після Жовтневої революції комуністична партія разом з чекістами "в прямому сенсі знищила церкву": "І на одному із з'їздів перед війною вони поставили собі за мету - знищити церкву остаточно: священиків, монастирі, парафії і віру як таку".

"Тому нехай спочатку Росія спокутує все це, покається у всіх своїх страшних злодіяннях, коли були перебиті мільйони віруючих, священиків, ченців і т.д., а собори всі було зруйновано. І тільки після цього нехай намагаються розповідати, яка розкольницька українська церква" , - вважає Соскін.

І додав: "Я вважаю, що отримання Томосу - це одна з подій, яке наближає крах Російської Федерації та повернення її в стан Московії. Тому нам потрібно якомога швидше деструктурирувати залишки московської церкви на території України".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

США у березні таємно передали Україні далекобійні Atacms – ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 20:43

Сполучені Штати ще у березні таємно передали Україні далекобійні ракети Atacms. Вони увійшли до пакета допомоги на $300 млн. Про це пише Reuters із посиланням на неназвані джерела, передають Патріоти України. Співрозмовник агентства стверджує, що ракет...

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...