Хіти тижня. ТОП-6 речей, які дратують українців за кордоном

Незважаючи на те, що з 11 червня 2017 року громадяни України можуть відвідувати країни Євросоюзу без віз, багато хто з українців знайшов приводи для невдоволення.

Претензії стосуються як Європи зокрема, так і зарубіжних поїздок взагалі. Топ-6 речей, які дратують українців за кордоном найбільше, склала "КП в Україні", передають Патріоти України.

Українці не дуже люблять зустрічі на курортах зі співвітчизниками та намагаються по можливості уникати їх. "Я ж від них відпочити поїхав. Але в турецькому або грецькому готелі створюється враження, що я з рідного міста нікуди і не виїжджав!" - пояснюють мешканці України.

За словами менеджера однієї зі столичних туристичних фірм Ольги Котиненко, прохання підібрати готель "щоб там не було наших і росіян" - не така вже й рідкість. Пояснення - приблизно такі ж: "хочемо відпочити від співгромадян".

А ось директор туристичного агентства "Лазурний берег" Наталія Коломийчук стверджує, що подібні побажання чує нечасто, та й то в основному від людей, які летять відпочивати із середнім бюджетом або трохи нижче середнього.

Справа в тому, пояснює Наталя, що в дорогих готелях люди, як правило, ведуть себе пристойно. А якщо бюджет занадто малий, то на перший план виходять інші, більш важливі параметри.

Бруд

Одне з очікувань від відпочинку за кордоном - чистота. І коли цього немає, настає розчарування і роздратування. "На пляжі повно сміття, сигарети і стаканчики. Не вистачило тільки закопаного кукурудзяного качана - і привіт, Крим-2010!", "Я собі турецькі пляжі якось по-іншому уявляла. Не очікувала побачити стільки ж бруду, як в Бердянську" , - скаржаться обурені українці в соцмережах.

"Раніше на пляжах весь час курсував прибиральник і був постійний порядок, тому якщо хтось і смітив, це було непомітно. А в останні роки в масових напрямках криза. І якщо у готелю недостатньо персоналу на прибирання, це дійсно жахливо виглядає", - пояснила Наталія Коломийчук.

"Всім спати!"

Неприємним сюрпризом для людини, яка вперше приїхала в якийсь європейське містечко, може стати режим роботи обмінників, магазинів, аптек і навіть кафе та ресторанів. Відкриваючи двері рано вранці, господарі, як правило, закривають їх вже о 5-6 вечора. Так що хто не встиг - той запізнився.

Українці на форумах обурюються: "Сієста в середземноморських країнах - це щось. Люди, прокиньтеся! Ви живете та працюєте в курортному місті! А туристам що 3-4 години робити? Теж спати?!", "Ну хоча б аптеки можна о 6 вечора не закривати? А якщо людині ліки потрібно? і нам ще щось не подобається з нашими цілодобовими магазинами і аптеками!".

Втім, і в країнах без традиційної сієсти українців можуть чекати не менші сюрпризи. "Нам дуже пощастило, що ми приїхали близько 16:00, тому що о 18:00 наш готель закривається! Як нам пояснили адміністратори, зареєструватися можна в кіоску, який знаходиться праворуч від входу (якщо стояти обличчям до готелю). Але там - банк і магазини, ніякого ларька немає! До того ж незрозуміло, як про це повинні дізнатися гості, які приїхали і вперлися в закриті двері. Я ночувала, напевно, в сотні готелів, але такого, щоб після 18:00 у готелі не було взагалі нікого з персоналу, ще не бачила!" - поділилася враженнями про відвідини Австрії киянка Наталя.

Дорого і дуже дорого

Вирушаючи до Європи, ми вже заздалегідь готові до того, що там у порівнянні з нашими зарплатами "все дорого". Так що сходити у Віденську оперу і попити кави в Братиславі поки виходить не у всіх.

"Ми часто подорожуємо з сім'єю та звикли, що за 100 євро за ніч можемо зняти цілком пристойний номер на трьох з сніданками в "трійці" навіть "четвірці". Однак у Лондоні цей номер не пройшов: за ці ж гроші ми зняли номер в третьорозрядному готелі з таким крихітним санвузлом, що для того, щоб пройти від унітазу до душової кабіни, потрібно було відкривати двері - по-іншому не протиснутися! Здавалося, після цього нас буде важко чимось здивувати, але Стокгольму це вдалося. Тут за 100 євро за ніч ми змогли знайти тільки 5-метрову кімнату з двоповерховим ліжком, зручностями на поверсі та без вікон. А звичайний номер в "трійці" зі сніданками обійшовся нам у 200 євро за ніч на трьох. При цьому навіть за ці гроші в готелі економили як могли. Наприклад, шведський стіл на сніданок взагалі не припускав наявність гарячих страв - навіть яєчні. Крім того, не передбачалося прибирання. Шведи бережуть електроенергію і екологію, тому прибирають раз на тиждень, рушники теж не міняють. Так що адміністратори відразу попереджають: в номері по можливості ходити в тапочках і не смітити. Для номера за 200 євро за ніч це здалося не просто дивовижним, але і обурливим!" - розповіла мандрівниця Тетяна.

Незнання англійської

Англійська мова є на сьогоднішній день міжнародною "туристичною" мовою. Тому наші співвітчизники дуже дратуються, якщо ні в готелі, ні в магазині, ні на вулиці ні з ким не можуть знайти спільної мови.

"У Польщі з цим ще можна жити: українська і польська мови дуже близькі, так що в принципі можна якось спілкуватися. Практично не знають (або не хочуть використовувати) англійську в Франції - французи є затятими прихильниками своєї мови. Проте з ними можна якось порозумітися "на пальцях". Але найбільш неприємні сюрпризи чекають туристів в Угорщині: якщо ваш співрозмовник не знає англійської - ви не знайдете з ним спільну мову ні за що!" - скаржаться українці.

Шведський стіл

Зрозуміло, проти самого шведського столу українці нічого не мають. Немає нічого поганого в тому, щоб вибрати їжу на свій смак. Але наші співвітчизники примудряються навіть таку у всіх сенсах позитивну справу перетворити на справжнє пекло. "У минулому році відпочивали у "четвірці" в Туреччині. Кожен день у ресторані наступав Армагеддон. Начебто голодомор всесвітній", "Я просто не розумію ці гори їжі за столом, і всі навколо набирають собі на тарілки справжні "терикони" і жеруть, жеруть, жеруть...", "Бісить, коли понабирали 10 тарілок їжі та нічого не з'їли - тільки розколупали. Ще при цьому і мудрують: все включено, я за це заплатив! Ти, урод, заплатив за свій сніданок, а не за те, щоб в утиль пішло кілька кілограм їжі! Дикуни!" - скаржаться українці.

"У минулому році відпочивали у Хорватії, у нас був включений сніданок і вечеря. Так за 15 хвилин до вечері перед рестораном збирався такий натовп, що люди займали весь хол і стояли на сходинках. За такі зовсім чималі гроші - черга за їжею!" - додають жителі України.

До речі, додає Наталія Коломийчук, в дорогих готелях іноді черги створюють європейці. Справа в тому, що вони не підходять відразу до вподобаної страви, а йдуть по колу (у них так прийнято) і тим самим створюють чергу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...