Хіти тижня. Цвях у власну домовину: Москва підтвердила, що ФСБ атакувала українські кораблі в міжнародних водах

Російська спецслужба опублікувала координати місця, де, на їхню думку, українські кораблі порушили їх кордон.

Федеральна служба безпеки Російської Федерації підтвердила, що атакувала українські кораблі в міжнародних водах. Це випливає з оприлюдненої ФСБ хронології подій (за версією спецслужби), передають Патріоти України.
Так, згідно з даними ФСБ, по українських кораблях о 20:45 (МСК) був відкритий попереджувальний вогонь в координатах РФ Ш = 44 ° 53'47 СШ, Д = 36 ° 25'76 ВД. Росіяни стверджують, що вони стріляли так, щоб це могли побачити українські моряки.
Згідно з оприлюдненими координатами, попереджувальна стрільба велася на кордоні 12-ти мильної зони:

Далі ФСБ повідомляє, що о 20:55 (МСК) був відкритий вогонь по «Бердянську».

Згідно з опублікованими координатами, це сталося майже в 14 милях від берега.

У ФСБ додали, що о 21:27 (МСК) бронекатер «Нікополь» був зупинений вертольотом МО РФ Ка-52.
Також спецслужба опублікувала координати місця, де на їхню думку, українські кораблі порушили їх кордон. Ця точка знаходиться в 19 милях від берега Росії і в 14 милях від берега окупованого Криму.

Таким чином виходить, що за даними російських загарбників, як «порушення» їх межі, так і застосування зброї на ураження сталося в міжнародних водах.
З координат ФСБ про попереджувальної стрільби слідує, що українські кораблі зайшли на незначну відстань в 12 мильну зону (яка і так є українською). При цьому спецслужба не повідомляє, як довго вони там знаходилися. Можливо, що вони відхилилися від курсу і було б достатньо попередження про це. У будь-якому випадку, це ставить під сумнів необхідність застосування зброї і подальше захоплення бронекатерів і буксира ВМС України.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...