Хіти тижня. Відомий журналіст розкрив подробиці вбивства Гонгадзе

Фотокореспондент розповів про автомобіль, в якому був убитий журналіст.

Український журналіст, фотокореспондент Associated Press Єфрем Лукацький у своєму блозі розповів, що вбивця журналіста Георгія Гонгадзе був упевнений, що злочин зійде йому з рук, передають Патріоти України.

Він стверджує, що у 2000 році Леонід Кучма (тодішній президент України) дав команду міністру внутрішніх справ, а той - начальникові головного управління кримінального розшуку МВС України Олексію Пукачу з'ясувати, хто фінансує і зливає інформацію Гонгадзе про корупцію у вищих ешелонах влади.

В кінці червня того ж року Гонгадзе помітив негласне спостереження, і написав заяву генеральному прокурору Михайлу Потебеньку, у якому виклав факти щодо стеження. Прокурор під час наради розповів про заяву журналіста Кучмі.

"Що говорив після цього Кравченко Пукачу, - не важко здогадатися. Пукача понесло: він небожитель, начальник головного управління кримінального розшуку МВС України, а тут якийсь грузин, через якого він може втратити все, опуститися до начальника райвідділу. Мент від приниження і страху втратити роботу в пориві люті і помсти задушив Георгія в машині (деталі вбивства відомі). Голову відрізав і закопав подалі від тіла. Без голови важко ідентифікувати жертву. Вбивця був упевнений, що все зійде йому з рук, але зникнення Георгія викликало великий резонанс", - зазначив Лукацький.

Він додав, що навколо зникнення Гонгадзе було багато брехні. У МВС і прокуратурі намагалися погасити інформаційний шум, щоб прикрити керівництво. "Ці покидьки навіть не помили машину від крові", - розповів Ігор Гончаров, який на той час був капітаном міліції щойно створеного відділу по боротьбі з організованою злочинністю.

"Зі слідами крові машина довго стояла у дворі МВС в центрі Києва. Пукач вбивав не один — інші менти тримали Георгія. Тепер вони злякалися, і один з них повідомив Гончарову, де лежить тіло. І розповів на камеру все, що сталося. Після цього, тіло "випадково" було знайдено в лісі", - написав Лукацький.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...