Хіти тижня. "Вопрос в целом решенный": На Росії розповіли про бажання Путіна "кинути" Донбас

Російський військовий аналітик Ель Мюрид, який раніше підтримав окупацію Донбасу, висловив свою думку про загострення конфлікту і спрогнозував його наслідки.

Обговорюючи серйозні бої під окупованою Горлівкою він зазначив, що зараз мета ЗСУ там - захоплення висот навколо міста, які зроблять безперспективною його оборону, що дозволить українським військовим вийти на Дебальцево і трасу постачання в окупований Донецьк, передають Патріоти України.
На думку експерта, дане загострення є одним з етапів повернення Донбасу під контроль України. Він уточнив: «Вопрос в целом решенный. Понятен и механизм: через ввод на его территорию миротворческого контингента ООН с последующей реализацией югославского сценария. Путин уже дал принципиальное согласие, вернуть назад свои слова ему будет проблематично. Да и не станет он этого делать: Донбасс для него — чемодан без ручки, политическую цель его удержания Путин достичь не смог».
Крім того, Мюрид підкреслив, що Кремль розв'язав цю війну, щоб виторгувати собі Крим: «Донбасский конфликт должен был демонстрировать европейцам угрозы украинского транзита, вынуждая их соглашаться на обходные маршруты Южного и Северного потока — 2. Однако Европа не купилась на этот крайне грубый шантаж».
Аналітик додав, що програвший на всіх фронтах Путін явно готовий остаточно «кинути» Донбас, але все ще буде чекати, щоб зберегти обличчя: «Ему нельзя просто так сбросить этот актив, нужно поторговаться, да и стратегическое отступление, как известно, выглядит пусть как драп, но драп мужественный».
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У окупованому Криму сталася пожежа на місці дислокації Іскандерів (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 22:41

У тимчасово окупованому Криму сталася пожежа в місці дислокації російських ракетних комплексів Іскандер-М, свідчать нові супутникові знімки, зазначають Патріоти України. Як повідомляє "Крим Реалії", 4 травня в окупованому Криму виникла масштабна пожежа...

"Прирівняли" до Порошенка: Оголошення Росією у розшук Зеленського є частиною плану для нового наступу, - політолог

понеділок, 6 травень 2024, 22:29

Голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко попереджає, що оголошення Росією у розшук української влади частина більшої стратегії, спрямованої на новий наступ, передають Патріоти України. "Ми маємо розуміти, що цей крок з боку російського МВС напра...