Хіти тижня. Жінка-командир з "ДНР", яка перейшла на бік України, розповіла, який унікальний танк РФ знищили ЗСУ на Донбасі (фото, відео)

Світлана "дослужилася" в НЗФ "ДНР" до командира взводу, при цьому успішно співпрацювала з української контррозвідкою.

Бійці ЗСУ знищили унікальний російський танк Т-72Б3, який був доставлений на територію Донбасу для "випробувань" у війні з Україною. Про це українським розвідникам повідомила перебіжчиця зі складу незаконних збройних формувань (НЗФ) ОРДЛО Світлана Дрюк, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Танк був доставлений в Україну особисто капітаном Збройних сил Російської Федерації Юрієм Прилуцьким. За словами Світлани Дрюк це була "найкраща техніка в батальйоні" і саме після цього вона зробила вихід на територію підконтрольну українській владі.

У сюжеті продемонстровано Акт технічного стану танка Т-72Б3 заводський номер №Ж12ВТ5838 (122). Танк, згідно з документом відноситься до військової частини Збройних сил Російської Федерації 65384. Згідно відкритих даних це 17 мотострілецька бригада, яка дислокується на території Чеченської республіки в м. Шалі. Згідно з відкритими даними, бригада мала на озброєнні 41 танк модифікації Т-72Б3.

Українські аналітики з ІнформНапалма ідентифікували серед окупаційних військ фотосвідчення про перебування в Донбасі танкіста 17 бригади Максима Іванова, який потім був нагороджений орденом "За відвагу!"

Танк типу Т-72Б3 був трофеїзований українськими військовими під час бойових дій в Іловайську, однак згодом втрачений в боях. Танки цього типу були помічені також під час боїв за Дебальцеве. Т-72Б3 є спробою доказу модернізації можливостей танка до рівня Т-90А.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...