Хто підступно та нахабно клонує дешевих інтернет-ботів в Україні?

"Закликаю всіх редакторів всіх видів ЗМІ, всіх гостьових редакторів телеканалів та радіостанцій, колег та, звичайно, глядачів/слухачів гребувати будь-якою співпрацею з цими прислужниками Путіна"

"Що у Медведчука на думці, те у Погребинського на язиці", - такий перефраз жарту про Жириновського щодо відносин відомого політолога й одіозного політика досить давно ходить серед журналістів. Утім, протягом останніх двох з половиною років ситуація істотно змінилася: окрім старої гвардії в команді Медведчука, схоже, з’явилася чимала група младоспікерів.

Учора відомий журналіст Богдан Буткевич оприлюднив список експертів та політологів, у висловлюваннях яких дуже часто мелькали промедведчуківські заяви. Так, окрім згаданого вище Михайла Погребинського, а також Василя Німченка, який є заступником голови "Українського вибору", він також згадав низку інших персоналій.

Зокрема, мова йде про досить відомих експертів Костя Бондаренка та Руслана Бортника. Втім, імена переважної більшості "політологів" навряд чи комусь щось скажуть. Мова йде про Олексія Якубіна, Миколу Спірідонова, Віталія Усенка, подружжя Бикових, Олексія Вороненка та інших. Окремо варто відзначити скандального екс-чиновника Міноборони, колишнього прокурора Максима Гольдарба, якого у 2014 році бачили в Києві на дорогезному джипі.

«Закликаю всіх редакторів всіх видів ЗМІ, всіх гостьових редакторів телеканалів та радіостанцій, колег та, звичайно, глядачів/слухачів гребувати будь-якою співпрацею з цими прислужниками кума Путіна», - написав Буткевич. Утім, після того, як він поширив відповідний пост у Facebook, на нього одразу хлинула лавина коментарів зі звинуваченнями. В результаті пост з було видалено, а акаунт журналіста забанили на місяць. Але рукописи не горять, і були продубльовані на іншому ресурсі.

Цікаво, що дехто з "експертів" навіть особливо й не сперечався зі своєю статусністю. Зокрема, Микола Спірідонов, вочевидь, коментуючи пост Буткевича, прямо заявив, що це пов’язано з тим, що хтось намагається "працювати ліктями", пишучи про "медведчукоботів", а не про "порохоботів". Мовляв, чому їм можна, а нам – ні?

Як Медведчук культивує нових балакучих голів - фото 1

Загалом, інформація, опублікована Богданом Буткевичем, видається дуже навіть правдоподібною. Варто зазначити, що, як розповіли джерела Depo.ua, головним координатором цієї групи балакучих голів є такий собі експерт Сергій Биков. У ЗМІ можна знайти згадки про його балотування до Полтавської облради від партії "Сила людей". Також він "світився" в опозиційному уряді Бориса Колеснікова і в багатьох інших проектах.

Чи можна говорити про ефективність цієї "експертої" армії? Попри значну чисельність та серйозні ресурси, які дають їм змогу мігрувати ефірами на деяких центральних телеканалах, їхній ККД дуже низький. З огляду на це, експертній "п’ятій колоні" доводиться крутитися вужем, видумуючи різні інформприводи, круглі столи. Але навіть це не допомагає їм вийти за межі цілковитого маргінезу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Не тільки дефіцит боєприпасів: Полковник запасу назвав найбільшу проблему оборонних ліній ЗСУ на фронті

середа, 17 квітень 2024, 0:30

Головною проблемою оборонних ліній ЗСУ є не стільки дефіцит боєприпасів і зброї, як відсутність бійців. Про це сказав полковник запасу та колишній командувач аеромобільних військ України Іван Якубець в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. "Ми з...

Європейське майбутнє України можливе в концепції територіально "великої Болгарії" – сидіти, як миша, під європейським "фінансовим віником", - Олексій Кущ

середа, 17 квітень 2024, 0:15

"Якої Європи ми прагнемо – історичної чи реальної? Багато хто в Україні шукає "Європу, яку колись втратили" і якої більше не існує", - пише економіст Олексій Кущ на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "Одні ...