Хто ж винен у підвищенні цін?

Все вирішує контора під назвою НКРЕКУ

Тотальне і безперервне підвищення цін не енергоресурси, комунальні послуги і, як наслідок, цін на товари першої необхідності - хліб, молочні продукти, ліки і т.д., не можуть не викликати масу питань у населення країни, не можуть не впливати на підвищення соціальної напруженості в нашому суспільстві.

При цьому, в підвищенні тарифів на газ, світло, опалення, гарячу і холодну воду держава, виконавча влада (Кабмін) участі ніби то не бере - все вирішує контора під назвою Національна Комісія з держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ)

Хотілося б докладніше розглянути, що це за контора така, Національна Комісія, яка «паскудить в суп», по-іншому не скажеш, переважній більшості населення нашої країни.

Для початку, зробимо найпростіший хід - зайдемо на офіційний сайт цієї одіозної організації. Сьогодні неділя 5 лютого 2017 року, 10 година ранку.

Звертаємо увагу на номер останнього оприлюдненого на сайті документа - постанови, якою щось там анульовано - № 156 від 2-го лютого !! Сто п'ятдесят шість постанов випущено до 2-го лютого! З початку року відніміть новорічні та різдвяні свята, вихідні дні і вийде, що Комісія безперервно, без перерв на обід і походів в туалет, займається випуском розпорядчих документів!

А всього за 2016 рік, ця контора випустила 2456 одних тільки Постанов, різного роду. А у них є ще Розпорядження, Накази і Листи. Питається, яка ж прірва народу там сидить і плодить ці папери, якщо в році 365 тільки календарних днів і мінус вихідні та свята?

Скільки ж в день потрібно скласти документів, узгодити, виправити, переписати, затвердити і т.п.?! Причому, документи, життєво важливі для населення України - адже це ціни, які змушені платити всі ми, наші батьки і матері, пенсіонери та інваліди, відриваючи останнє від свого жебрацького існевання.

Зате, це красиво називається «економічно обґрунтованими рівнями тарифів». Хто може їх обгрунтувати, на якій підставі, та ще в такому потоці паперів ?! Там, що - працюють всесвітньо відомі економісти і вчені, визнані в усьому світі ?! А, скільки наших грошей іде на утримання цієї контори, якій дано право грабувати населення країни, постійно підвищуючи тарифи.

Я вирішив з'ясувати для себе це питання і відправився прогулятися на Шулявку, на вулицю Смоленську, 19, де знаходиться ця, з дозволу сказати, Комісія. До початку робочого дня з'явилися «комісари». Що вам сказати? На вчених людей ця публіка схожа, як я на балерину (при моєму зрості 180 см і вазі 95 кг). Одна за одною під'їжджають досить дорогі автомобілі. Азохен вей, хто ж вилазить з цих машин !!!

Мабуть, всіх цих «комісарів» можна, умовно, розділити, на п'ять класів:

- «Сільраду»: повне відчуття глибокого радянського, втім, і нашого теж, ЖЕКу. Тітки, всі в золоті, з «халамі» і широкої, як у танкера, кормою, одягнені в шкіряні пальта 86-го розміру, з яскраво-червоними обличчями, неспотвореними інтелектом і пахнуть з ранку свіжим часниковим перегаром, який забиває перегар учорашнього вечора. Справедливості заради, потрібно сказати, що таких небагато, але відчувають вони себе дуже впевнено.

- «Будинок моделей з Шепетівки»: так можна позначити тих дівчат, які складають цей клас. Особи - в фарбі, ознак розуму не зазначено, однак, шмотки дорогі, але без смаку, високі підбори, а спідниці нижче пупка на 5 сантиметрів. Мабуть, це обслуга середньої начальницької ланки.

- «Обласний будинок моделей»: ці рангом вище попередніх, смаку побільше, розуму на пару унцій теж більше, але не на стільки, щоб випускати постанови і розпорядження. Цілком ймовірно, обслуговують начальників департаментів і членів самої Комісії.

- «Офісні хлопчики»: таких багато, і судячи з усього, це - «робочі конячки»: набрати текст, знайти документ, віднести-принести, поїхати-приїхати, збігати і т.п. - Для дрібної поточної роботи;

- «Дядьки й тітки» - вік 45-55 років, застали ще радянські часи, працювати вміють, і складають основні мізки всієї цієї шайки-лійки. Однак, таких теж небагато.

У підсумку, все одно, залишилося загадкою, як ці «комісари» примудряються плодити таку прірву паперів. Звідки цифри? Звідки беруть обгрунтування під ці цифри?

А що ми очікували, якщо такою організацією, яка поставлена грабувати українців, керує, до того ж, колишній менеджер російського представництва корпорації Roshen. При цьому, він так керував, що його вигнали, в листопаді 2014 по причині (цитуємо) «незадовільних результатів своєї діяльності, не продемонструвавши високу кваліфікацію на займаній посаді менеджера»

І, взагалі, чому б їх всіх не розігнати ?! І створити при Мінекономіки відділ, де працюватимуть 10-12 чоловік і виконуватимуть ті ж функції, але не грабуватимуть населення України.

Автор Ізмаїл Заславський

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...