Хтось ще й тепер проти НАТО? Розвідка Литви з'ясувала роль Білорусі у військовій доктрині Росії

Яку роль гратиме Білорусь на випадок збройного конфлікту з НАТО з'ясували литовські спецслужби.
Литовські спецслужби підготували для керівництва країни доповідь з оцінкою загроз з боку сусідніх держав - Росії та Білорусі, інформують Патріоти України. Про це повідомив білоруський філія Інтерфаксу з посиланням на дані військової розвідки, а також департаменту держбезпеки Литви.
"Дислоковане в області військове угруповання послідовно зміцнюється, відновлюється стара і створюється нова військова інфраструктура, формуються нові військові частини, поставляються нові озброєння і бойова техніка, на сухопутних і морських полігонах області проводиться інтенсивна військова підготовка", - цитує агентство документ, опублікований у вівторок.

У документі наголошується, що Білорусі в російській військовій доктрині надається роль "буферної" держави.

Зазначається, що РФ використовує територію країни для планування військових операцій і демонстрації військової потужності, а військова інтеграція і економічна залежність, яка поглиблюється, знижує можливості Мінська здійснювати незалежну оборонну та безпекову політику.

За даними литовських спецслужб, розширюючи військову присутність в Калінінградській області Росія підвищує здатність вести військові дії протягом 24-48 годин з моменту отримання наказу.

При цьому в департаменті держбезпеки Литви додали, що збільшення національних збройних сил Балтійських країн і дислокованих в регіоні потужностей НАТО в разі військового конфлікту дозволить уникнути широкого залучення сил Північноатлантичного Альянсу і знижує ймовірність початку конфлікту в регіоні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...