Кіберполіція розповіла, у якому випадку можна відновити комп'ютери після ураження вірусом Petya

Для відновлення частково зараженої системи потрібна переустановка Windows, але якщо вражена вся система, то це не допоможе.

Відзначається, що повністю заражені і зашифровані комп'ютери поки не знають як відновити. Щоб відновити частково зашифровані дані потрібно завантажити істалляціонний диск Windows і після завантаження, якщо жорсткі диски не зашифровані, завантажувальна операційна система побачить їх і можна починати відновлення, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Для Windows XP потрібно в меню вибору установки вибрати "щоб відновити Windows XP за допомогою консолі для відновлення, натисніть R" і натиснути клавішу.

Для Windows Vista потрібно вибрати пункт "Відновити працездатність комп'ютера" і в вікні параметрів ввести команду bootrec / FixMbr. Така ж команда працює на Windows 7, Windows 8 і Windows 10. Після відновлення потрібно перевірити диск антивірусними програмами. Докладні інструкції є на сайті кіберполіції.

В СБУ стверджують, що в кібератаці замішані хакери, які атакували комп'ютери в Україні в 2016 році, а це свідчить про причетність Росії.

З 28 червня комп'ютерні мережі українських державних установ і банків були атаковані програмою-вірусом Petya.A. Пізніше спроби атак цим вірусом були зафіксовані по всьому світу. Україна постраждала найбільше, на її частку довелося 75,24% випадку заражень.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...