Кліматичні проблеми України: "Росіяни заклали велику екологічну бомбу на Донбасі", - експерт

Питання природи в Україні залишається ресурсним. Ставлення до неї - споживацьким.

Тарас Бебешко

Про це розповів філософ Тарас Бебешко, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Це нетипово для українства і не відповідає сучасним трендам. Світ відходить від ресурсного ставлення до природи. Намагається вибудувати партнерські стосунки. Але для більшості людей природа досі лишається ресурсом, який треба поділити, приватизувати і спожити.

В Україні великі екологічні проблеми через окупацію та припинення природоохоронних заходів. Відбувається підтоплення в шахтах, хімічне забруднення, яке може призвести до смерті десятків тисяч людей. Окрім того, що росіяни розв'язали війну, вони заклали велику екологічну бомбу на Донбасі. Може вибухнути на пів-Європи. Це робиться умисно, не дивлячись на те, що Росію теж зачепить. Також у нас є проблеми з спустелюванням Миколаївської області. Поява нових хвороб - наслідки зміни клімату", - пояснює він.

Треба зрозуміти, що екосистема - не ресурс, а партнер, наголошує Тарас Бебешко. "Має бути обмін - якщо щось беремо у природи, треба щось дати їй у відповідь. В Україні необхідно провести програму великого прибирання. Ми стільки накидали сміття усюди, що волосся стає дибки. Величезна кількість сміттєвих полігонів, у річки та озера скидаємо свої промислові відходи.

Треба вирішити питання з Дніпровським каскадом. Річка вмирає, через 20-30 років це буде каскад боліт. Необхідна програма реабілітації Дніпра. Слід терміново припинити вирубувати карпатські ліси, бо отримаємо скелясті гори, з яких позмиваються усі ґрунти. Це порушить усю кліматичну ситуацію у цьому регіоні", - додає філософ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найкращі додатки для ставок 2023 року: рейтинг найкращих мобільних букмекерських контор

четвер, 18 квітень 2024, 19:21

Дізнайтеся про найкращі додатки для ставок на спорт для Android і iOS у нашому огляді. Встановіть додаток та отримуйте бонуси. Мобільні додатки,щоб робити ставки на спорт для андроиді iOS стали невід’ємною частиною життя беттерів. Їх важливість важко п...

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...