Клоуни-терористи "ДНР" влаштували святкування ДКР і заявили, "що вже перемогли" (фото)

ДКР (Донецько-Криворізька республіка), яка проіснувала трохи більше місяця у 1918 році, після чого була включена до складу Української Радянської Республіки

У неділю, 12 лютого, близько тисячі жителів Донецька зігнали на мітинг у центрі окупованого міста. Люди «святкували» 99-у річницю створення Донецько-Криворізької республіки (ДКР). Терористи «ДНР» назвали себе її наступниками.

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ, новину передає «Преса України», інформують Патріоти України.

Так, дійство проходило у центрі Донецька біля пам’ятника радянському революціонеру Артему (Федору Сергєєву), який був засновником Донецько-Криворізької радянської Республіки. У мітингу взяли участь ватажок «ДНР» Олександр Захарченко, «голова Народної ради» Денис Пушилін, «мер» Донецька Олексій Кулемзін, а також представники терористичних «міністерств».

«Наші предки зробили рішучий вчинок, створивши Донецько-Криворізьку Республіку. Ми як їх наступники створили Донецьку Народну Республіку, живемо на вільній землі. Ми вже перемогли», - заявив Захарченко, виступаючи на мітингу.

Пушилін, у свою чергу, нагадав жителям «ДНР» про необхідність збору підписів під петицією до світових лідерів із закликом «зупинити геноцид Києвом населення Донбасу». У цьому контексті він пояснив, що майбутнє молодої «республіки» залежить виключно від її жителів та їх громадянської позиції.

«Наша історія для нас вкрай важлива, тих, хто забуває її, чекає така ж доля, як і єдину Україну. Ми будуємо молоду республіку, ми повинні поставитися з максимальною відповідальністю до нашого майбутнього, воно в наших руках», - заявив «спікер парламенту ДНР».

За інформацією сепаратистів, подібні мітинги пройшли і в інших містах окупованої Донеччини.

Відзначимо, що Донецько-Криворізька радянська республіка була проголошена у лютому 1918 року на четвертому обласному з'їзді Рад робітничих депутатів Донецького і Криворізького басейнів у Харкові. Формально це утворення проіснувало трохи більше місяця, після чого воно було включене до складу Української Радянської Республіки. Першою столицею ДКР став Харків, а потім Луганськ.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У мене немає жодних сумнівів, що позавчорашній підпал берлінського заводу – це справа рук російської агентури, - соціолог Ейдман

понеділок, 6 травень 2024, 23:33

"Криваве літо 2024-го? За даними Financial Times, Росія активізувала свої зусилля з підготовки саботажу, пожеж і атак на інфраструктуру в Європі", - пише російський соціолог-емігрант Ігор Ейдман у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та ...