"Клин" між братніми народами: Росія буде скаржитись на Україну через відміну концертів Орбакайте

Через скандал, який розгорівся навколо скасування концертів російської співачки Крістіни Орбакайте в Україні, в Росії пообіцяли звернутися до міжнародних організацій.

 Росія буде скаржитись на Україну через відміну концертів Орбакайте. Фото www.theplace.ruГолова комісії Громадської палати (ОП) Росії по розвитку громадської дипломатії Олена Суторміна заявила, що підніме в ЮНЕСКО питання про тиск Києва на російських артистів, передають Патріоти України з посиланням на РІА Новини.

"Очень жаль, что культура для украинских властей стала своего рода "разменной монетой" в политических играх. Отмена очередного концерта — ни что иное, как пример грубого давления на русскоязычное население и еще одна попытка "вбить клин" между нашими народами. Уверена, что данному инциденту должна быть дана оценка крупных международных организаций", — підкреслила Суторміна.

Суторміна також уточнила, що має намір "піднімати це питання на найближчих засіданнях РПЛ ООН і ОБСЄ за участю представників неурядових організацій".

Раніше Крістіна Орбакайте повідомила в соціальних мережах про те, що "через неможливість забезпечення безпеки" колективу і глядачів на концертах в Україні вони будуть перенесені на осінь. Співачка планувала виступити в березні в Києві, Дніпрі, Одесі та Харкові.

У заяві організаторів виступу йдеться, що причиною скасування стало обурення громадськості, яке може виникнути в зв'язку з тим, що на сцену вийде виконавиця з країни-агресора. При цьому в палаці "Україна" відзначають, що Орбакайте зможе виступити перед киянами 26 вересня 2017 року, якщо відносини між країнами зміняться в кращу сторону.

У 2014 році Орбакайте виступила на "Днях Москви" в окупованому Росією Севастополі.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Якщо хто не знав: усіх громадян СРСР було офіційно розбито на чотири сорти, - журналіст

субота, 4 травень 2024, 0:00

"Поки ви розмірковуєте над тим, яке м'ясо придбати на великодневий стіл, розповім про далеке вже минуле. Бо як не дивно, чим воно далі, тим більше виринає "свідків його" котрі кричать як було все добре. От буквально кілька днів тому один такий розпинав...

"Панство, нічого не муляє?": Військовий різко висловився про чоловіка у футболці з написом "ухилянт" (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:44

Журналіст, блогер та військовослужбовець ЗСУ Віктор Трегубов різко висловився про чоловіка у футболці з написом “ухилянт”. Відповідний допис він опублікував на своїй сторінці у Facebook, доповнивши його світлиною, передають Патріоти України. “Панство, ...