Книга Адольфа Гітлера стала беcцелером: у ФРН за рік продано 85 тисяч примірників коментованого видання "Mein Kampf"

З моменту виходу в січні 2016 року першого, після Другої світової війни, перевидання книги "Майн кампф", доповненої критичними анотаціями експертів, в Німеччині було продано близько 85 тисяч її примірників.

За рік в Німеччині було продано 85 тисяч книг під назвою "Гітлер. Моя боротьба. Критичне видання". Про це у вівторок, 3 січня, йдеться в повідомленні мюнхенського Інституту сучасної історії (ifZ), підготував нове видання. Двотомник є перевиданням книги Адольфа Гітлера "Mein Kampf" ( "Моя боротьба"), доповненої критичними анотаціями експертів. На думку видавців, коментарі покликані розвіяти створені навколо книги міфи.

Спочатку перший тираж видання мав скласти до 4 тисяч примірників. У квітні 2016 року книжку посіла перше місце в списку бестселерів за версією журналу Spiegel. У січні поточного (2016) року ifZ готує вже шостий тираж книги. В основному її купують читачі, які цікавляться історією та політикою, в той час як неонацисти виявляють до неї незначний інтерес.

Перевидання "Майн кампф" в Німеччині стало можливим завдяки закінченню 70-річного терміну, протягом якого права на цю книгу належали виключно уряду Баварії. Плани випуску нового видання книги Гітлера викликали критику, в першу чергу, з боку єврейських організацій, які вважають, що "Майн кампф" не можна знову друкувати. Однак голова Центральної ради євреїв у Німеччині висловився на користь нової публікації двотомника.

За словами директора Інституту сучасної історії Андреаса Віршінга (Andreas Wirsching), навпаки, було б безвідповідально дозволити опублікувати "цей збірник нелюдяності" без критичних коментарів. На його думку, майже дві тисячі сторінок перевидання, що з'явився на прилавках німецьких магазинів в січні 2016 року, допоможуть внести свій внесок у руйнування міфів, створених навколо книги і особистості Адольфа Гітлера.


Автор Єлена Данилович

Джерело


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...