Коли підвищать зарплату до 5000 гривень і поховають малий бізнес?

Розенко і Насіров все порахували

Картинки по запросу Розенко фото

Уряд рішуче налаштований на поступове підвищення рівня мінімальної зарплати в Україні до 5 тисяч гривень.

У квітні-травні 2017 року Кабінет міністрів України буде знати, чи можна підвищити мінімальну зарплату до 5 000 гривень. Про це розповів віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в інтерв'ю Обозревателю, повідомляють Патріоти України.

За словами чиновника, саме в цей період буде видно перші підсумки впливу підвищення "мінімалки" до 3200 гривень на економіку країни.

- Безумовно, я хотів би, щоб уже зараз або з липня, або з наступного півріччя мінімальна заробітна плата була 5000 гривень. Більш того, скажу, що були розрахунки. І експерти, і керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров робили відповідні розрахунки, можна було впроваджувати мінімальну заробітну плату в 5000 гривень вже зараз, з 1 січня. Але ми вирішили все-таки перейти на поступовість цього процесу, - зазначив віце-прем'єр.

Разом з тим, Розенко підкреслив, що зараз підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень демонструє тільки позитивний ефект, і це дає підстави говорити про подальше зростання зарплат.

- Рівень життя українців буде зростати внаслідок цього кроку, і уряд не буде зупинятися на сумі 3200, а буде поступово підвищувати мінімальну заробітну плату і далі, - запевнив чиновник.

А чи не здається пану Розенку, що рівень життя може зростати лише тоді, коли буде зростати економіка, а не малюватимуться розрахунки мінімалок в кабінетах? Гроші ж треба десь заробляти, чи не так? І якщо навіть Кабмін закладає зростання економіки на 3%, із чого ж брати зростання зарплат на 200 відсотків?


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...