Коли Ріо-де-Жанейро карнавалить - стереотипи й сором'язливість відступають (відео)

Карнавал у Ріо триватиме майже тиждень

Картинки по запросу Карнавал у Ріо фото

Бразилія закарнавалила. У Ріо-де-Жанейро стартувало свято запального відвертого танцю та яскравих костюмів. Відкриття не минулося без скандалу. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

Ніяких табу – лише найбарвистіші кольори, запальна музика, відверті вбрання або ж навіть майже цілковита їхня відсутність. Коли Ріо-де-Жанейро карнавалить - стереотипи й сором'язливість відступають. Танцюють та співають усі.

Такої відвертості не витримав новообраний мер міста, пастор-євангеліст Марсело Крівелла. Традиційно саме він мав би відкривати карнавал. Та чиновник свято назвав ярмарком розпусти і на кілька днів утік із міста. Офіційно пояснив своє зникнення хворобою дружини.

У ці дні в Ріо говорити про буденні проблеми, економічні негаразди та корупційні скандали у владі не заведено, навіть дещо непристойно. На час карнавалу навіть поліція перестала страйкувати.

За звання найкращих та найпристрасніших танцюристів змагаються 70 шкіл самби. Найменша хиба у виступі чи незорганізованість команди може не лише заплямувати репутацію танцювальної школи, а й коштувати заборони виступати на карнавалі в наступні роки. Триватиме свято п'ять днів. У Ріо чекають приїзду понад мільйона туристів. Влада вже рахує прибутки й сподівається поповнити держбюджет щонайменше на мільярд доларів.

Тим часом карнавал відбувся і в бразильському місті Сан-Паулу, а на околицях Ріо-де-Жанейро – "антикарнавал".


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не просто повідомлення про в'їзд в область": Активісти пофарбували стелу на в'їзді в Донецьку область із написами захисників, в соцмережах відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 20:27

Активісти пофарбували стелу на в'їзді в Донецьку область, на якій роками військові залишали автографи. Відео опублікували на Instagram-сторінці "Типичный Покровск | Донбасс" 14 квітня, передають Патріоти України. Волонтери познімали наклейки й зафарбув...

РосЗМІ приписали українським спецслужбам "замах" на Шарія, в ГУР Міноборони відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 19:29

В Головному управлінні розвідки назвали «звинувачення» в організації нападу на підозрюваного у державній зраді проросійського блогера Анатолія Шарія у березні цього року черговими вкидами російських пропагандистів. Про це у коментарі NV сказав представ...