"Коли тобі викладають дати, час, фото, говорити: "Це все коктейль із брехні" - не працює": Венедиктов про реакцію росіян на розслідування у справі Скрипалів

Навіть Казахстан у Раді Безпеки ООН привітав англійців із вдалим розслідуванням.

Олексій Венедиктов. Фото: ЕРА.

Реакція російської влади на нову інформацію Великобританії про отруєння екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії занадто "нервова". Таку думку в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" висловив 8 вересня її головний редактор Олексій Венедиктов, передають Патріоти України.

"Свої хі-хі-ха-ха засуньте в одне місце. Але якщо мізки не працюють, то можете продовжувати. Це не питання. Але набір деталей, які ми бачимо, і що англійці видають дуже дозовано, надзвичайно дозовано і зрозуміло, що не всі, – вони свідчать про те, що Російська Федерація поводиться надто нервово, держава, я маю на увазі, і сказав би, крикливо", – сказав він.

Як приклад головний редактор "Эха Москвы" навів слова постійного представника РФ при ООН Василя Небензі, який на засіданні Ради Безпеки ООН 6 вересня спростовував дані британського розслідування. "Коли тобі викладають дати, час, фото, навіть не мотиви, а от технічні речі – говорити: "Це все коктейль із брехні" – це не працює. І навіть Казахстан у Раді Безпеки привітав англійців із вдалим розслідуванням. Це от, щоб ви розуміли. Є набір фактів. Далі ми можемо говорити навіщо, чому – це набір фантазій. А є набір фактів. І завжди закликаю ділити на кримінальну і політичну складові. Там [президент РФ Володимир] Путін, Путін – це не набір фактів. Доти, поки не доведено, що це гереушники", – вважає Венедиктов.

Засідання Ради Безпеки ООН проводили за зверненням Великобританії. Причина – поява нових даних у розслідуванні справи про отруєння Скрипаля. Постійний представник Великобританії при ООН Карен Пірс повідомила про причетність до отруєння "Новачком" двох російських розвідників, яких заарештують, щойно вони виїдуть поза межі РФ. Пірс також обвинуватила Росію в порушенні міжнародних норм. Небензя відкинув обвинувачення на адресу своєї країни і назвав інформацію британської сторони "набором брехні" і "бездоказовим коктейлем".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...