Коли ж вони вже нажеруться? В Україні планують ввести штрафи за облаштування офісів у квартирах

Ряд народних депутатів пропонує законодавчо обмежити можливість використання квартир в багатоквартирних житлових будинках для ведення господарської діяльності.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на UBR. Відповідна ініціатива міститься в проекті закону № 5473 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання квартир в багатоквартирних житлових будинках", зареєстрованому у Верховній Раді 30 листопада 2016 року.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту закону, його ініціатори пропонують внести зміни до Цивільного кодексу України та заборонити використовувати квартири в багатоквартирних будинках не за призначенням, в тому числі в якості офісів, готелів та інших закладів тимчасового проживання. У той же час пропонується допустити використовувати квартири для ведення госпдіяльності без використання найманої праці тільки особами, які виступають їх власниками або зареєстрованими в них за місцем проживання. При цьому така діяльність не повинна порушувати права і інтереси інших власників приміщень у відповідному житловому будинку та не повинна суперечити встановленим правилам користування жилими будинками і жилими приміщеннями.

Законопроектом також передбачається внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які встановлюють штраф за використання квартир в багатоквартирних будинках не за призначенням в розмірі від 2 до 3 тис. Неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Прийняття зазначеного проекту закону сприятиме забезпеченню прав мешканців житлових будинків, їх безпеки, дотримання встановлених правил і норм використання приміщень", - наголошується в пояснювальній записці до документа. Ініціаторами проекту закону виступають народні депутати фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, Дмитро Андрієвський, Андрій Шинькович, а також депутат фракції "Народний фронт" Олександр Кодола та позафракційний депутат Юрій Левченко.




Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Хочу спитати тих дегенератів, які більше за всіх стрибали з трусів для заборони Телеграму, як тепер масово збирати інформацію та взаємодіяти з ТОТ", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 0:00

"Хочу сказати велике "дякую" тим додікам, які кричали про підконтрольність телеграму ФСБ. Ця хвиля лайна помножена на хайп і політику дійшла до засновника ТГ. І він заявив що буде видаляти боти для передачі координат і у нас і у русні", - пише журналіс...

Гаубиці "Гвоздика" та "Акація": Британська фірма купила радянську артилерію Саддама Хусейна і відправила в Україну, - ЗМІ

неділя, 28 квітень 2024, 23:53

Приватна фірма Tanks-a-lot, що базується у Великій Британії, скористалася можливістю придбати старі радянські гаубиці, які колись служили частиною арсеналу колишнього диктатора Іраку Саддама Хусейна, інформують Патріоти України. Як пише сайт bneIntelli...