Кому Україна продає найбільше товарів, - інфографіка

Аналітики вважають, що обсяги експорту з нашої країни в Європу не надто високі.

Ринок Європейського Союзу доступний для товарів з України майже 2 роки, однак обсяги експорту з нашої країни в Європу не надто високі. До такого висновку прийшли аналітики «Слово і діло», передають Патріоти України.

Експерти зібрали інформацію, які стосується двостороннього економічного співробітництва України з країнами Європейського Союзу, висновки показали, що лідируючі позиції за показниками, як експорту, так і імпорту є – Німеччина, Польща, Білорусь, Італія та Угорщина. Це при тому, що зі списку виключили показники Російської Федерації.

Так, український експорт до Польщі в цьому році вже досяг 1 млрд 472,2 дол. Одночасно з цим поляки відправили в Україні товарів на 1 млрд 821,1 дол. Експорт до Італії перевалив за 1 млрд 388 дол., Італія нам поставила товарів на суму 826,1 млн дол.

“Незважаючи на російську агресію на Донбасі та анексію Криму, попри численні санкції та обмеження, Росія й по сьогодні залишається основним зовнішньоекономічним партнером України”, – констатують аналітики.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...