
Крім ніжного смаку і приємного аромату, козячий сир має низку властивостей, корисних для здоров'я, повідомляють Патріоти України з посиланням на Мaximum.
У козячому сирі міститься багато кальцію, натрій, калій, рибофлавін, залізо, тіамін, марганець, фосфор, вітамін А та інші поживні речовини та корисні для здоров'я речовини.
Вживання цього сиру сприяє захисту кісток і зміцненню скелета, зміцненню імунітету, прискоренню обміну речовин, нормалізації артеріального тиску. Також козячий сир позитивно впливає на процес травлення, усуває головний біль при мігрені та допомагає боротися із злоякісними раковими клітинами.
Під час дослідження вчені з'ясували, що за своїми властивостями козячий сир схожий з антибіотиками та йогуртом. Адже сир має ще й антибактеріальний ефект – у ньому є бактерії, які перешкоджають розвитку патогенних мікроорганізмів у кишечнику.
Дієтологи рекомендують 2-3 рази на тиждень вживати козячий сир в меню, але не забувайте, що 100 грамів сиру містить 364 Ккал. А якщо кожного дня їсти невелику порцію сиру, то можна значно знизити ризик розвитку інсульту та інших хвороб серця.
Рецепт приготування сиру вдома
Потрібно дати козячому молоку скиснути, а коли маса добре згорнеться – пересипати її в марлеву тканину і відтиснути рідину, поставити під прес і вже через два дні можна насолоджуватися готовим сиром.За повір'ям, цього дня особливо небезпечно порушувати обіцянку, яку ви дали іншій людині. Православна церква України 30 жовтня за новим стилем вшановує пам'ять і єпископа Зиновія Егейського і його сестри Зиновії, священномученика Маркіяна Сіркузького, ...
Православне свято 30 жовтня за новим церковним календарем (12 листопада за старим) - день пам'яті священномученика Зіновія, єпископа Єгейського, і його сестри Зіновії, і день пам'яті Озерянської ікони Божої Матері, головної святині та покровительки Хар...