Краще один раз заплатити більше, а тоді жити в теплі і заощаджувати на платіжках

Українцям варто навчитися дружити з сусідами і об'єднуватися в ОСББ

Щоб зменшити комунальні платіжки, українцям варто навчитися дружити з сусідами і об'єднуватися в ОСББ. Про це розповідається в сюжеті телеканалу СТБ, журналісти якого вивчили досвід жителів Словаччини, повідомляють Патріоти України

Журналісти нагадують, що створення ОСББ дозволяє потрапити в міську і державну програми з підтримки таких об'єднань. Ця програма дозволяє членам ОСББ розробити план, в якому чітко прописано, що необхідно замінити в будинку. Якщо влада затвердить програму, то мешканцям доведеться зібрати лише частину необхідних коштів, решту оплатить міський бюджет.

Як наголошується в сюжеті, просте створення індивідуального теплопункту в будинку призведе до того, що умовні 2300 грн в платіжці перетворяться в 1300 грн.

Журналісти порахували, що в цілому оновлення дев'ятиповерхового будинку обійдеться в суму близько 1 млн грн, однак при обліку всіх пільг і держпрограм, зібрати з мешканців потрібно буде близько 15% від цієї суми.

Автори сюжету відзначають, що в Європі давно зрозуміли, що краще один раз заплатити більше, а потім отримувати якісні послуги за нижчою ціною.

Так, в Братиславі давно проведені капітальні ремонти житлових будинків, на які держава виділяла жителям субсидії. Станом на 2017 року 85% багатоповерхівок в столиці Словаччини вже модернізовані. При цьому історія з модернізацією будинків почалася 20 років тому, коли влада Словаччини прийняла непопулярне рішення: зробити тариф на тепло ринковим.



Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...

Огляд "турбуючих" напрямків: Суми, Харьків... - Костянтин Машовець

понеділок, 6 травень 2024, 4:15

1. На даний момент, діюче на цьому напрямку угрупування військ противника (УВ) "Север" продовжує процес свого оперативного розгортання (він ще не завершенний). . Але, загалом, багатьох це турбує. Особливо, у контексті, так званого, "великого літнього ...