Кредитний рейтинг України зріс, - Moody’s

Агентство Moody’s Investors Service підвищило рейтинги уряду України в українській і іноземній валюті на одну сходинку, з Caa3 до Caa2, і змінило прогноз зі «стабільного» на «позитивний».

Як заявило агентство у п’ятницю, головними чинниками підвищення рейтингу стали загальний вплив структурних реформ в Україні, які можуть допомогти урядові впоратися з борговим навантаженням, а також поліпшення позиції країни на зовнішніх ринках, повідомляють Патріоти України.

А позитивний прогноз, мовиться у прес-релізі агентства, відображає імпульс реформ – якщо він збережеться, це може призвести до дальшого поліпшення надійності внутрішнього і зовнішнього боргу України. «Такий імпульс реформ також підтримає поновлення доступу України до світових ринків капіталу, що полегшить шлях до рефінансування значних виплат за зовнішнім боргом, які настануть, починаючи з 2019 року», – мовиться в повідомленні агентства.

Але нинішнє зростання рейтингу обмежене лише однією сходинкою – з Caa3 до Caa2 – саме через цей тягар виплати зовнішніх боргів, який настане через кілька років і буде вимагати значного фінансування в іноземній валюті, повідомило агентство Moody’s.

Інші два провідні рейтингові агентства світу – Fitch і Standard&Poor’s – наразі зберігають оголошену навесні цього року рейтингову оцінку України на рівні B–, зі «стабільним» прогнозом.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...